Geen Humcoven Tourspel in 2022, doorstart in 2023

Aanstaande vrijdag zal het Grande Départ van de Tour de France 2022 plaatsvinden in Kopenhagen. Corona is voor even buiten de deur en dus kunnen wielerfans, zoals jullie en wij, weer rijendik langs de kant van het parcours gaan staan om de ‘dwangarbeiders van de weg’ te aanschouwen en toe te juichen. Dat parcours mag er zijn in 2022. Met een passage over de stenen van Parijs-Roubaix; de steile gravelstroken bovenop Planche des Belles Filles; de terugkeer na 26 jaar van de lastige Col du Granon waar Bernhard Hinault de laatste gele trui van zijn carrière verloor; een bezoek aan de ‘Nederlandse’ berg, de Alpe d’Huez; en de uitsmijter op Hautacam.

Geen Humcoven Tourspel in 2022
Onlosmakelijk verbonden aan de Tour de France was de afgelopen 15 jaar het Humcoven Tourspel en zijn voorloper het BHM-Tourspel. Vandaag moeten we jullie mededelen dat er geen 16e editie zal zijn in 2022. Michiel heeft in een eerder stadium dit jaar kenbaar gemaakt zijn rol als organisator van het Humcoven Tourspel op pauze te willen zetten om ruimte te creëren voor andere bezigheden en uitdagingen. Enige weken geleden is daar het wethouderschap in Meerssen van Bjorn per 1 juli bovenop gekomen. Na rijp beraad hebben we daarom besloten om het Humcoven Tourspel ook op pauze te zetten en geen editie in 2022 te organiseren.

Hoe nu verder?
Wij gaan evalueren welke rol wij voor onszelf nog weggelegd zien in het Humcoven Tourspel bij een doorstart in 2023 en daarnaast zullen we begin volgend jaar met een oproep komen richting jullie om deel uit te gaan maken van de organisatie van het Humcoven Tourspel. Uiteraard mogen enthousiastelingen zich nu al melden!

Wij wensen jullie een hele spannende en spectaculaire Tour 2022 toe en veel succes in andere Tourspellen.

Tot in 2023!