Sander Verhaegh glansrijk winnaar BHM-TOURSPEL 2012

Sander Verhaegh heeft met meer dan vijftig punten voorsprong het BHM-TOURSPEL 2012 naar zich toegetrokken. Zijn prestatie wordt kracht bijgezet door zijn tweede lijst , die ook de top tien haalt. Sander Verhaegh heeft dit Tourspel vanaf begin tot het eind gedomineerd; hij is nooit uit de top vijf verdwenen en heeft het spreekwoordelijke geel maar vier dagen uit handen hoeven te geven. Bovendien is hij de enige die de kaap van de 2000 punten rondt, altijd een belangrijk ijkpunt. De specifieke sterkte van zijn toplijst zat hem in de combinatie van Velits, Petacchi, Gilbert, Chavanel en Bozic met op de reservebank Rolland gekoppeld aan een uitstekende klassementsvoorspelling.

Op een verdienstelijke tweede plaats is Dennis den Brok geëindigd, die door zijn klassementsvoorspelling nog net over George van der Velden heen wipt, die het podium van het BHM-TOURSPEL completeert. Gedeeld vierde zijn geworden Hans Scheermeijer en Marco de Keijzer. Bram Jansen eindigt op een zesde stek. Speciale aandacht voor Frank Reuvers op plek zeven, die door de beste eindvoorspelling te hebben, maar liefst zeven plaatsen heeft goedgemaakt. Organisator en winnaar van vorig jaar, Bjorn Molling, komt ook weer in de eregalerij terecht door achtste te eindigen. Sander Verhaegh, reeds eerder genoemd, eindigt ook als negende en Menno Peeters maakt de top tien compleet door tiende te eindigen.

Dan wat betreft de bonusvragen en bijhorende verrassingsprijzen. De eerste bonusvraag, het aantal Nederlandse ritzeges (antwoord: 0), werd door eenenveertig deelnemers goed beantwoord. Na loting mag Tristan Bosch zich de gelukkige bezitter noemen van een trits cadeaubonnen van Restaurateur Bufkes. De tweede bonusvraag, het aantal uitrijders (antwoord: 153), werd door drie mensen goed beantwoord. Uit de koker met drie balletjes kwam het balletje van Jan Matheeuwsen bovendrijven. Ook hij kan de gang naar Bufkes gaan maken. De derde bonusvraag, de winnaar van het ploegenklassement (antwoord: Radioshack-Nissan) werd door twaalf mensen goed beantwoord. René Daniëls werd hier uitgeloot als winnaar; hij krijgt een fles rosé cadeau.

Alle dag- en eindprijzen zullen waar mogelijk persoonlijk overhandigd worden en voor het overige overgemaakt worden per bankrekening.

Wij als organisatie willen ten slotte iedere deelnemer nog bedanken voor zijn deelname en wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien om opnieuw te proberen in de eregalerij terecht te komen. Prestaties uit het verleden bieden hierbij natuurlijk geen garantie op succes in de toekomst. In het bijzonder willen we als laatste ook nog onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk danken, zonder wiens financiële bijdrage we niet zo’n grote prijzenpot hadden kunnen uitkeren en de website op poten kunnen houden.

Tot volgend jaar! Parijs is nog ver, Londen dichtbij!