Sander Verhaegh glansrijk winnaar BHM-TOURSPEL 2012

Sander Verhaegh heeft met meer dan vijftig punten voorsprong het BHM-TOURSPEL 2012 naar zich toegetrokken. Zijn prestatie wordt kracht bijgezet door zijn tweede lijst , die ook de top tien haalt. Sander Verhaegh heeft dit Tourspel vanaf begin tot het eind gedomineerd; hij is nooit uit de top vijf verdwenen en heeft het spreekwoordelijke geel maar vier dagen uit handen hoeven te geven. Bovendien is hij de enige die de kaap van de 2000 punten rondt, altijd een belangrijk ijkpunt. De specifieke sterkte van zijn toplijst zat hem in de combinatie van Velits, Petacchi, Gilbert, Chavanel en Bozic met op de reservebank Rolland gekoppeld aan een uitstekende klassementsvoorspelling.

Op een verdienstelijke tweede plaats is Dennis den Brok geëindigd, die door zijn klassementsvoorspelling nog net over George van der Velden heen wipt, die het podium van het BHM-TOURSPEL completeert. Gedeeld vierde zijn geworden Hans Scheermeijer en Marco de Keijzer. Bram Jansen eindigt op een zesde stek. Speciale aandacht voor Frank Reuvers op plek zeven, die door de beste eindvoorspelling te hebben, maar liefst zeven plaatsen heeft goedgemaakt. Organisator en winnaar van vorig jaar, Bjorn Molling, komt ook weer in de eregalerij terecht door achtste te eindigen. Sander Verhaegh, reeds eerder genoemd, eindigt ook als negende en Menno Peeters maakt de top tien compleet door tiende te eindigen.

Dan wat betreft de bonusvragen en bijhorende verrassingsprijzen. De eerste bonusvraag, het aantal Nederlandse ritzeges (antwoord: 0), werd door eenenveertig deelnemers goed beantwoord. Na loting mag Tristan Bosch zich de gelukkige bezitter noemen van een trits cadeaubonnen van Restaurateur Bufkes. De tweede bonusvraag, het aantal uitrijders (antwoord: 153), werd door drie mensen goed beantwoord. Uit de koker met drie balletjes kwam het balletje van Jan Matheeuwsen bovendrijven. Ook hij kan de gang naar Bufkes gaan maken. De derde bonusvraag, de winnaar van het ploegenklassement (antwoord: Radioshack-Nissan) werd door twaalf mensen goed beantwoord. René Daniëls werd hier uitgeloot als winnaar; hij krijgt een fles rosé cadeau.

Alle dag- en eindprijzen zullen waar mogelijk persoonlijk overhandigd worden en voor het overige overgemaakt worden per bankrekening.

Wij als organisatie willen ten slotte iedere deelnemer nog bedanken voor zijn deelname en wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien om opnieuw te proberen in de eregalerij terecht te komen. Prestaties uit het verleden bieden hierbij natuurlijk geen garantie op succes in de toekomst. In het bijzonder willen we als laatste ook nog onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk danken, zonder wiens financiële bijdrage we niet zo’n grote prijzenpot hadden kunnen uitkeren en de website op poten kunnen houden.

Tot volgend jaar! Parijs is nog ver, Londen dichtbij!

Cavendish maakt het Britse succes compleet!

Voor de vierde keer op rij is Mark Cavendish winnaar geworden van de klassieke laatste etappe met finish op de Champs-Elysées in Parijs. Daarmee is hij een van de vier Britten die deze Tour een rit wint. Met Wiggins als eindwinnaar en Froome op plek twee in het eindklassement heeft het Britse succes in deze Tour de France door de winst van Cavendish een mooi slotakoord gekregen. Bovendien benadrukt het de overmacht van Sky in deze Tour. De prestatie van Cavendish is overigens uniek in de geschiedenis van de Tour, nooit won een renner vier maal op rij de laatste etappe.

In het BHM-TOURSPEL profiteert Bjorn Molling, winnaar van het BHM-TOURSPEL van vorig jaar, ten volle van de uitslag in de twintigste etappe. Met de punten van Bozic en Brajkovic wipt hij over zes deelnemers heen naar een voorlopige zesde plek. Dit is overigens pas zijn eerste optreden in deze Tour in de Top Tien, het lijkt er dus op dat hij op het juiste moment heeft weten te pieken. Voor de rest vinden er geen noemenswaardige verschuivingen plaats, wat inhoudt dat Sander Verhaegh nog altijd leidt voor George van der Velden en Dennis den Brok. Zoals eerder gemeld zal morgenavond rond de klok van 8 de eindstand gepubliceerd worden inclusief klassementsvoorspellingen. Er zijn nog veel punten te verdienen met deze voorspellingen dus het onvoorziene kan nog bewaarheid worden of de droom van een ereplaats kan nog in duigen spatten. Morgen zullen  overigens ook de winnaars van de bonusvragen bekend worden gemaakt!

De laatste dagprijs is een kolfje naar de hand van Roy Zwakenberg en Wim Melssen, die door de aanwezigheid van Boeckmans en Henderson op hun lijstje de andere sprintlijstjes voorbij streven. Negen mensen delen de derde plek.

Harmen & Lorraine de beste in de BHM-TOURPUZZEL

Harmen & Lorraine hebben de meeste punten in de BHM-TOURPUZZEL gehaald en winnen daarmee de eerste prijs. Ze haalden 360 punten, dat betekent dat ze slechts vier rebussen niet hebben opgelost en zowel de goede zin als einduitkomst hadden. Op een zeer verdienstelijk tweede plaats zijn Joël & Elbert geëindigd. Zij behaalden 340 punten. De organisatie  keert geen derde prijs uit, omdat er maar twee inzendingen waren. Daarnaast keert ze geen prijs uit aan de beste deelnemer van de buurtvereniging, omdat die er niet was.

Aan de ene kant vindt de organisatie het jammer dat er weinig inzendingen zijn, aan de andere kant beseft zij ook dat de puzzel gemiddeld gezien moeilijk was, wat velen ervan heeft weerhouden überhaupt in te zenden. De organisatie heeft van meerdere deelnemers gehoord, dat ze niets wilden inzenden, omdat ze naar eigen inschatting te weinig goede antwoorden hadden en daardoor geen kans zouden maken op een prijs. Zo zie je maar weer! Zelfs één goed opgeloste rebus had de derde prijs reeds in de wacht gesleept! Bij herhaling van een dergelijke puzzel in de komende jaren zal de organisatie het gemiddelde niveau van de puzzel omlaag schroeven zodat deelnemers beter in staat zijn de zin op te lossen en bijbehorende vraag goed te beantwoorden. In ieder geval heeft de organisatie wel vernomen, dat degenen die zich met de puzzel hebben bezig gehouden, er veel plezier aan beleefd hebben en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Het niet uitgekeerde prijzengeld wordt gespendeerd aan administratieve kosten.

Het antwoord op de vraag in de BHM-TOURPUZZEL, die middels de rebussen tot stand kwam, is Passage du Gois. Uitleg hierover en de oplossingen van de rebussen zijn terug te vinden onder het kopje BHM-TOURPUZZEL. Daarbij is ook de moeilijkheidsgraad van iedere rebus weergegeven.