Menno Peeters dubbelt in dagprijs

De tweede etappe op Corsica is gewonnen door Jan Bakelants. De Belg boekt daarmee fraai zijn eerste profzege ooit en mag morgen als bonus het Geel aantrekken. Vooral Menno Peeters zal dit zeer heugen, hij eindigt immers met twee van zijn dagprijslijstjes bovenaan. Naast Bakelants scoorden Sagan, Boasson Hagen en Gavazzi voor zijn hoogste daglijst de punten. Jack Molling eindigt met zijn sprinterslijstje als derde in de dagprijs. In het allroundklassement is het Pieter de Graaf die koploper René Daniëls heeft weten te achterhalen. Zijn renners Kwiatkowski, Cimolai, Simon en Gavazzi zijn lang niet door iedereen ingevuld. Ook het tweede lijstje van Pieter doet het goed, en klimt met een grote sprong naar plek 4.

René Daniëls opnieuw on top!

Naast een goede opening in het allroundklassement is René Daniëls ook goed gestart wat betreft de dagprijs. Met de combinatie van Dumoulin, Kristoff, Henderson, Kittel, Rojas en Danny van Poppel pakt hij de overwinning! Gedeeld tweede worden Helmut Habraken, Bjorn Molling, Pieter de Graaf, Wil Gommans en Marco de Keijzer. Dit is meteen een officiële uitslag, want alle daglijsten zijn gecontroleerd.

Kittel naar Geel

Na een tumultueuze slotfase, ontsierd door enkele valpartijen en een ‘busincident’, blijft Kittel fier overeind en pakt hij de overwinning in de eerste etappe op Corsica. De Nederlander Danny van Poppel levert een knappe prestatie door als derde te eindigen. Verder veel incourante namen in de top 20 van de daguitslag. Veel topsprinters lieten het gedwongen afweten. Daarmee was de uitslag een kolfje naar de hand van René Daniëls die de leiding neemt in het HUMCOVEN TOURSPEL. Naast Van Poppel maakte Dumoulin het verschil. Wie de dagprijs gewonnen heeft zal morgen bekend gemaakt worden net als de verdeling van de prijzenpot (het aantal inschrijvingen ligt dit jaar op 118)!