Michiel Ghijsen pakt zege in HUMCOVEN TOURSPEL 2013!

Michiel Ghijsen wint de zevende editie van het HUMCOVEN TOURSPEL en volgt daarmee Sander Verhaegh op. Hij blijft na de klassementsvoorspellingen nipt Michiel Daamen voor die door een goede voorspelling nog terugkomt tot op negen luttele punten. Het geheim van de lijst van de winnaar zat hem niet in een van de verrassend grote puntenpakkers Kwiatkowski of Kreuziger, maar veel meer in de breedte. Buiten de veel gespeelde namen Goss en Bouhanni had hij geen renners die extreem weinig punten scoorden. Cruciaal tegenover Michiel Daamen was de tweede plek van TJ van Garderen op Alpe d’Huez.

Op de derde plek is – met de beste eindvoorspelling van iedereen – Charles Mekes geëindigd. Hij wipt over Sander Verhaegh heen door onder meer punten te scoren met alle voorspellingen van de gele trui. Sander Verhaegh eindigt aldus als vierde, een knappe prestatie na vorig jaar gewonnen te hebben. Op de vijfde stek vinden we Pieter de Graaf terug, die de hele Tour meegestreden heeft in de Top Tien.

De zesde plaats is behaald door Lorraine & Harmen, de winnaars van de HUMCOVEN TOURPUZZEL. Zevende is Fernand Tielens geworden, die overigens zijn tweede lijst net ziet stranden op plek elf. Achtste is de tweede lijst van Michiel Ghijsen geworden. Daarmee voegt hij zich in het rijtje van Jack Molling, Kaj Raaijmakers en Sander Verhaegh die in de jaren dat ze wonnen ook met hun andere lijst de top tien haalden. Op een gedeelde negende plek zijn Niels Bosten en Marco de Keijzer te vinden.

De beste sprint-daglijst  is deze Tour voor Tim Crutzen. Yohan Gène bracht hem tot twee keer toe de volle mep. De beste klim-daglijst is in handen van Tristan Bosch, die als een van de weinigen heel veel vertrouwen in Nieve had.

Dan wat betreft de bonusvragen. Geen enkele deelnemer voorspelde Orica-Greenedge als winnaar van de ploegentijdrit (bonusvraag een), wat betekent dat de prijs er niet uitgaat, maar gereserveerd wordt voor volgend jaar. De witte trui is gewonnen door de Columbiaanse pocketklimmer Nairo Quintana (bonusvraag twee). Dit werd goed voorspeld door vijftien deelnemers. Na loting is Patrick Kleijkers als winnaar uit de bus gerold. Het aantal uitrijders betrof 169 (bonusvraag drie). Drie deelnemers hadden het hier bij het rechte eind. Na trekking door een der ‘wedstrijdcommissarissen’ kwam Kaj Raaijmakers als winnaar over de streep. Zowel Patrick als Kaj winnen het boek “De 100 opmerkelijkste Nederlanders in 100 jaar Tour”.

Ten slotte danken wij als organisatie nogmaals in het bijzonder onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk. Zonder Bijlesnetwerk was het niet mogelijk geweest om zoveel prijzen uit te reiken. Daarnaast danken wij uiteraard iedereen die deelgenomen heeft aan het HUMCOVEN TOURSPEL. Wij hopen dat deelname aan het HUMCOVEN TOURSPEL de Tourspanning verhoogd heeft en het enthousiasme voor het wielrennen heeft doen toenemen. Wij hebben het wederom graag gedaan en hopen iedereen volgend jaar terug te zien bij het WK-SPEL en het TOURSPEL.

Au revoir, au Brésil en 2014!

P.S. Daar waar mogelijk zullen we gewonnen prijzen komend weekeinde persoonlijk overhandigen, daar waar dit te omslachtig is zullen gewonnen prijzen worden toegezonden of overgemaakt.

De Michiels de beste op de Champs des Elysées, welke Michiel wint het HUMCOVEN TOURSPEL?

Marcel Kittel toont in het officieuze wereldkampioenschap der sprinters opnieuw aan dat hij de beste sprinter van dit moment is. André Greipel en Mark Cavendish sterven op de kasseitjes van de Champs des Elysées in zijn wiel. Opvallend vandaag was de opgave van Lieuwe Westra.

In de dagstand van het HUMCOVEN TOURSPEL scoren Michiel Ghijsen en Michiel Daamen in de laatste etappe van de honderdste Tour de France het beste. Zij zetten daarmee hun topposities in het allroundklassement luister bij. Morgen zal bekend worden wie van beide (want dat verklappen we alvast) het HUMCOVEN TOURSPEL wint.

De dagprijs gaat naar Tim Crutzen, die met Yohan Gène opnieuw goud in handen heeft. Daarachter eindigen maar liefst vierentwintig deelnemers op plek twee.

Morgenavond zal rond een uur of negen de eindstand van de zevende editie van het HUMCOVEN TOURSPEL worden gepubliceerd. Ook zullen dan de winnaars van de bonusvragen bekend worden gemaakt. Alle prijswinnaars zullen daar waar mogelijk  persoonlijk bezocht worden in het volgende weekend.

Lorraine & Harmen winnen HUMCOVEN TOURPUZZEL met een banddikte.

De organisatie heeft dit jaar drie goede inzendingen ontvangen als antwoord op de zin die uit de tweeëndertig woord- en beeldrebussen volgde. De goede inzenders waren Michiel Daamen, Lorraine & Harmen en Joël Fliek. De zin luidde als volgt: “dit stopte Pollentier onder zijn oksel”. Het goede antwoord op deze zin moet zijn: een peertje zuivere urine (of een soortgelijk antwoord).

Onder toezicht van enkele ‘commissarissen’ werd vandaag trekking gedaan onder deze drie goede inzenders. Uit de koker kwamen Lorraine & Harmen en Joël Fliek. Vervolgens bleek dat beide inzenders de knappe prestatie leverden om alle antwoorden goed te hebben. De organisatie heeft daarop beslist (“in onvoorziene gevallen beslist de organisatie”) om Lorraine & Harmen de hoofdprijs toe te kennen met als doorslaggevende redenen dat hun antwoord net wat scherper geformuleerd was dan het antwoord van Joël Fliek en zij eerder inzonden.

Op naar de dag van morgen! Op naar de Champs des Elysées!