Michiel Ghijsen pakt zege in HUMCOVEN TOURSPEL 2013!

Michiel Ghijsen wint de zevende editie van het HUMCOVEN TOURSPEL en volgt daarmee Sander Verhaegh op. Hij blijft na de klassementsvoorspellingen nipt Michiel Daamen voor die door een goede voorspelling nog terugkomt tot op negen luttele punten. Het geheim van de lijst van de winnaar zat hem niet in een van de verrassend grote puntenpakkers Kwiatkowski of Kreuziger, maar veel meer in de breedte. Buiten de veel gespeelde namen Goss en Bouhanni had hij geen renners die extreem weinig punten scoorden. Cruciaal tegenover Michiel Daamen was de tweede plek van TJ van Garderen op Alpe d’Huez.

Op de derde plek is – met de beste eindvoorspelling van iedereen – Charles Mekes geëindigd. Hij wipt over Sander Verhaegh heen door onder meer punten te scoren met alle voorspellingen van de gele trui. Sander Verhaegh eindigt aldus als vierde, een knappe prestatie na vorig jaar gewonnen te hebben. Op de vijfde stek vinden we Pieter de Graaf terug, die de hele Tour meegestreden heeft in de Top Tien.

De zesde plaats is behaald door Lorraine & Harmen, de winnaars van de HUMCOVEN TOURPUZZEL. Zevende is Fernand Tielens geworden, die overigens zijn tweede lijst net ziet stranden op plek elf. Achtste is de tweede lijst van Michiel Ghijsen geworden. Daarmee voegt hij zich in het rijtje van Jack Molling, Kaj Raaijmakers en Sander Verhaegh die in de jaren dat ze wonnen ook met hun andere lijst de top tien haalden. Op een gedeelde negende plek zijn Niels Bosten en Marco de Keijzer te vinden.

De beste sprint-daglijst  is deze Tour voor Tim Crutzen. Yohan Gène bracht hem tot twee keer toe de volle mep. De beste klim-daglijst is in handen van Tristan Bosch, die als een van de weinigen heel veel vertrouwen in Nieve had.

Dan wat betreft de bonusvragen. Geen enkele deelnemer voorspelde Orica-Greenedge als winnaar van de ploegentijdrit (bonusvraag een), wat betekent dat de prijs er niet uitgaat, maar gereserveerd wordt voor volgend jaar. De witte trui is gewonnen door de Columbiaanse pocketklimmer Nairo Quintana (bonusvraag twee). Dit werd goed voorspeld door vijftien deelnemers. Na loting is Patrick Kleijkers als winnaar uit de bus gerold. Het aantal uitrijders betrof 169 (bonusvraag drie). Drie deelnemers hadden het hier bij het rechte eind. Na trekking door een der ‘wedstrijdcommissarissen’ kwam Kaj Raaijmakers als winnaar over de streep. Zowel Patrick als Kaj winnen het boek “De 100 opmerkelijkste Nederlanders in 100 jaar Tour”.

Ten slotte danken wij als organisatie nogmaals in het bijzonder onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk. Zonder Bijlesnetwerk was het niet mogelijk geweest om zoveel prijzen uit te reiken. Daarnaast danken wij uiteraard iedereen die deelgenomen heeft aan het HUMCOVEN TOURSPEL. Wij hopen dat deelname aan het HUMCOVEN TOURSPEL de Tourspanning verhoogd heeft en het enthousiasme voor het wielrennen heeft doen toenemen. Wij hebben het wederom graag gedaan en hopen iedereen volgend jaar terug te zien bij het WK-SPEL en het TOURSPEL.

Au revoir, au Brésil en 2014!

P.S. Daar waar mogelijk zullen we gewonnen prijzen komend weekeinde persoonlijk overhandigen, daar waar dit te omslachtig is zullen gewonnen prijzen worden toegezonden of overgemaakt.