Tristan Bosch schrijft HUMCOVEN TOURSPEL 2014 op zijn naam!

De winnaar van het HUMCOVEN TOURSPEL 2014 is bekend! Tristan Bosch schrijft het spel voor de eerste keer in de historie op zijn naam, en wordt daarmee de achtste winnaar in acht jaren tijd. Tristan, vorig jaar nog verdienstelijk eindigend op plek 12, treedt met zijn zege in de voetsporen van zijn voormalig studiegenoot en organisator van dit spel, Michiel Ghijsen. De winnaar van twee jaar geleden, Sander Verhaegh, indachtig, kunnen we daarmee spreken van een ‘politicologische drieslag’. Tristan wordt naast winnaar met zijn hoofdlijst ook nog eens knap zesde met zijn tweede inschrijving. Daarmee treedt hij in het illustere rijtje van winnaars, die ‘dubbelen’ in de top tien. Tristans overwinning mogen we vooral toeschrijven aan het Franse kwartet bestaande uit Coquard, Bardet, Pinot en Péraud. Het door Tristan gewonnen prijzengeld zal – als de wens van zijn eega uitkomt – gespendeerd worden aan een luxe kinderstoel voor de aanstaande kleine (voor achterop de wielrenfiets….?). Op plek 2 is Marco Roos geëindigd. De hardloper uit Almere-stad, beschikte naast een behoorlijk sterke allroundlijst ook nog eens over een ruim voldoende eindvoorspelling om zo van plek 5 naar de runner-up positie te kunnen doorstoten. Het podium wordt op plek 3 gecompleteerd door de Heerlense economiedocent René Daniels. Hij beschikte over de beste voorspelling van de eindklassementen, hetgeen hem een extra prijs van 10 euro oplevert, en hem van plek acht naar de onderste podiumtrede doet stijgen. Marco de Keijzer, lang bivakkerend op een virtuele podiumplaats, is met zijn hoofdlijst op plek 4 geëindigd. Marco mag desondanks terugkijken op een geslaagde Tour, want zijn tweede lijstje houdt stand en eindigt ook nog in de top tien, op plek tien. Brandon Pouw is uiteindelijk als vijfde geëindigd en Jerome Houben is zevende geworden. Wielervrienden Cyrille Knops en Ralph Dreessen eindigen achter elkaar op plek 8 en 9. Voor Cyrille had er wellicht meer ingezeten, nadat hij lange tijd goede papieren had op eindwinst. Zijn voorspellingen wierpen hem echter terug in de eindstand. Ralph zal tevreden zijn met zijn negende plek, nadat hij ook al successen had deze zomer in het HUMCOVEN WKSPEL. Last but not least kunnen we mededelen dat voor het eerst sinds 2007 geen van de organisatoren in de top tien is geëindigd, zij delen ‘gebroederlijk’ de twaalfde plek.

Voor wat betreft het dagprijsklassement is gedurende de Tour al gebleken dat het lucratiefste sprinterslijstje door Jack Molling werd ingevuld en het beste klimmerslijstje door Roy Zwakenberg. In de laatste ‘stand’ van het dagprijsklassment is het totaaloverzicht aan gewonnen gelden per lijst weergeven.

Buiten de geldprijzen zijn er nog andere prijzen te verdelen. Laten we starten bij de bonusvragen. Het aantal Nederlandse ritzeges (1 in totaal) werd goed voorspeld door 47 lijstjes. Uit de loting, die gisteren via een Skype verbinding heeft plaatsgevonden, kwam Cyrille Knops uit de bus als primus inter pares. Vraag 2 betrof de winnaar van de Witte jongerentrui. 18 lijstjes voorspelde Thibaut Pinot correct, het winnende lot viel uiteindelijk op Paul Brauers. De derde en laatste bonusvraag betrof het aantal uitrijders. Dit waren 164 renners, correct voorspeld door 5 lijstjes. Erwin de Dreu mag zich de gelukkige winnaar van deze bonusvraag noemen. De drie heren ontvangen als prijs een selectie van cd’s uit de box ‘Le Tour de France en Chansons’. Ten slotte rest ons de TOURPUZZEL, welke dit jaar een SUDOKU betrof. Er zijn 7 goede inschrijvingen ontvangen. Dietrich Thurau, geboren op 9 november 1954, en winnaar van 6 etappezeges in de geschiedenis van de Tour de France betrof de juiste oplossing. Na loting is Joël Fliek de gelukkige winnaar geworden van een door Eetcafé Basiliek te Meerssen gesponsorde eetbon.

De prijswinnaars zullen, daar waar mogelijk, aanstaand weekend bezoek krijgen van de organisatoren die dan de gewonnen prijzen graag persoonlijk komen overhandigen. Andere gelden en prijzen zullen worden overgemaakt of per post worden opgestuurd.

Als organisatie mogen wij wederom terugkijken op een geslaagde editie van ons Tourspel. Wij hopen dat jullie als deelnemers er weer veel plezier aan hebben mogen beleven. Wij danken een ieder voor zijn of haar deelname en danken tevens onze sponsoren, in het bijzonder hoofdsponsor Bijlesnetwerk. We hopen jullie allen terug te zien in Utrecht, bij het départ van de Tour de France 2015!

Vive le Vélo et au revoir!