Tristan Bosch schrijft HUMCOVEN TOURSPEL 2014 op zijn naam!

De winnaar van het HUMCOVEN TOURSPEL 2014 is bekend! Tristan Bosch schrijft het spel voor de eerste keer in de historie op zijn naam, en wordt daarmee de achtste winnaar in acht jaren tijd. Tristan, vorig jaar nog verdienstelijk eindigend op plek 12, treedt met zijn zege in de voetsporen van zijn voormalig studiegenoot en organisator van dit spel, Michiel Ghijsen. De winnaar van twee jaar geleden, Sander Verhaegh, indachtig, kunnen we daarmee spreken van een ‘politicologische drieslag’. Tristan wordt naast winnaar met zijn hoofdlijst ook nog eens knap zesde met zijn tweede inschrijving. Daarmee treedt hij in het illustere rijtje van winnaars, die ‘dubbelen’ in de top tien. Tristans overwinning mogen we vooral toeschrijven aan het Franse kwartet bestaande uit Coquard, Bardet, Pinot en Péraud. Het door Tristan gewonnen prijzengeld zal – als de wens van zijn eega uitkomt – gespendeerd worden aan een luxe kinderstoel voor de aanstaande kleine (voor achterop de wielrenfiets….?). Op plek 2 is Marco Roos geëindigd. De hardloper uit Almere-stad, beschikte naast een behoorlijk sterke allroundlijst ook nog eens over een ruim voldoende eindvoorspelling om zo van plek 5 naar de runner-up positie te kunnen doorstoten. Het podium wordt op plek 3 gecompleteerd door de Heerlense economiedocent René Daniels. Hij beschikte over de beste voorspelling van de eindklassementen, hetgeen hem een extra prijs van 10 euro oplevert, en hem van plek acht naar de onderste podiumtrede doet stijgen. Marco de Keijzer, lang bivakkerend op een virtuele podiumplaats, is met zijn hoofdlijst op plek 4 geëindigd. Marco mag desondanks terugkijken op een geslaagde Tour, want zijn tweede lijstje houdt stand en eindigt ook nog in de top tien, op plek tien. Brandon Pouw is uiteindelijk als vijfde geëindigd en Jerome Houben is zevende geworden. Wielervrienden Cyrille Knops en Ralph Dreessen eindigen achter elkaar op plek 8 en 9. Voor Cyrille had er wellicht meer ingezeten, nadat hij lange tijd goede papieren had op eindwinst. Zijn voorspellingen wierpen hem echter terug in de eindstand. Ralph zal tevreden zijn met zijn negende plek, nadat hij ook al successen had deze zomer in het HUMCOVEN WKSPEL. Last but not least kunnen we mededelen dat voor het eerst sinds 2007 geen van de organisatoren in de top tien is geëindigd, zij delen ‘gebroederlijk’ de twaalfde plek.

Voor wat betreft het dagprijsklassement is gedurende de Tour al gebleken dat het lucratiefste sprinterslijstje door Jack Molling werd ingevuld en het beste klimmerslijstje door Roy Zwakenberg. In de laatste ‘stand’ van het dagprijsklassment is het totaaloverzicht aan gewonnen gelden per lijst weergeven.

Buiten de geldprijzen zijn er nog andere prijzen te verdelen. Laten we starten bij de bonusvragen. Het aantal Nederlandse ritzeges (1 in totaal) werd goed voorspeld door 47 lijstjes. Uit de loting, die gisteren via een Skype verbinding heeft plaatsgevonden, kwam Cyrille Knops uit de bus als primus inter pares. Vraag 2 betrof de winnaar van de Witte jongerentrui. 18 lijstjes voorspelde Thibaut Pinot correct, het winnende lot viel uiteindelijk op Paul Brauers. De derde en laatste bonusvraag betrof het aantal uitrijders. Dit waren 164 renners, correct voorspeld door 5 lijstjes. Erwin de Dreu mag zich de gelukkige winnaar van deze bonusvraag noemen. De drie heren ontvangen als prijs een selectie van cd’s uit de box ‘Le Tour de France en Chansons’. Ten slotte rest ons de TOURPUZZEL, welke dit jaar een SUDOKU betrof. Er zijn 7 goede inschrijvingen ontvangen. Dietrich Thurau, geboren op 9 november 1954, en winnaar van 6 etappezeges in de geschiedenis van de Tour de France betrof de juiste oplossing. Na loting is Joël Fliek de gelukkige winnaar geworden van een door Eetcafé Basiliek te Meerssen gesponsorde eetbon.

De prijswinnaars zullen, daar waar mogelijk, aanstaand weekend bezoek krijgen van de organisatoren die dan de gewonnen prijzen graag persoonlijk komen overhandigen. Andere gelden en prijzen zullen worden overgemaakt of per post worden opgestuurd.

Als organisatie mogen wij wederom terugkijken op een geslaagde editie van ons Tourspel. Wij hopen dat jullie als deelnemers er weer veel plezier aan hebben mogen beleven. Wij danken een ieder voor zijn of haar deelname en danken tevens onze sponsoren, in het bijzonder hoofdsponsor Bijlesnetwerk. We hopen jullie allen terug te zien in Utrecht, bij het départ van de Tour de France 2015!

Vive le Vélo et au revoir!

Kittel sprint naar de zege op Champs-Elysées

Net als vorig jaar heeft Marcel Kittel de traditionele massasprint op de Champs-Elysées winnend weten afsluiten. De Duitser boekt daarmee zijn 4e etappewinst van deze Tour, een evenaring van het aantal ritzeges verleden jaar. Achter Kittel eindigt Alexander Kristoff als tweede, die daardoor ook als tweede eindigt in het klassement om de Groene Trui. Ramunas Navardauskas bekroont zijn uitstekende Tour met een derde plek. Greipel en Renshaw vervolledigen de top vijf van de laatste rit.

Het rennertotaalklassement is gewonnen door Tour-winnaar Vincenzo Nibali. Hij behaalde liefst 202 punten. Nummer 25 in dit klassement werd met 63 punten Sep Vanmarcke.

In het HUMCOVEN TOURSPEL zijn er nauwelijks wijzigingen opgetreden in de voorlaatste allroundstand. Alleen René Daniels had met Bryan Coquard nog een sprintertje meer over ten opzichte van Ralph Dreessen. De eindstand zal aanstaande dinsdag rond de klok van 20.00 uur worden gepubliceerd. De organisatie zal morgen, wellicht ondersteund door een aantal enthousiaste deelnemers, de prijswinnaars van de bonusvragen en de Tourpuzzel gaan uitloten. De laatste dagprijs is gewonnen door het succesvolle sprinterlijstje van Jack Molling. Achter hem delen liefst 6 deelnemers plek 2 en 3.

Tony Martin blijft de beste in zijn vak

Tony Martin, ‘Der Panzerwagen’ uit Cottbus, laat zien dat hij het vak van tijdrijder als geen ander beheerst. Hij droogt de rest van het peloton af en wint ‘zijn’ discipline over 54 km met bijna 2 minuten voorsprong. Hardrijders Tom Dumoulin en Jan Barta zijn respectievelijk tweede en derde. Leopold König, ploeggenoot van Barta, tekent voor de meest verrassende prestatie van de dag, de 26-jarige Tsjech wordt vierde in de rit tegen het uurwerk en toont daarmee aan dat er met hem rekening moet gehouden in de grote rondes van de komende jaren. ‘Bau en Lau’ zijn afgeschminkt; door op onnavolgbaar onprofessionele wijze te kiezen voor een tijdritfiets die onvoldoende afgesteld en getest was, verliezen zij zelfs de achtste plaats in  het algemeen klassement aan Haimar Zubeldia.

In het HUMCOVEN TOURSPEL is Tristan Bosch de nieuwe koploper. Door de prestatie van Christophe Péraud wipt hij over Marco de Keijzer en Cyrille Knops heen. De top staat echter op een zakdoek, van nummer zes Brandon Pouw tot aan nummer een Tristan Bosch, is het gat maar 16 punten. De organisatie kan zich niet heugen dat op één dag voor het einde zoveel personen nog kans maakten op de titel. Ralph Dreessen, winnaar van twee prijzen in het HUMCOVEN WKSPEL, maakt de grootste klapper van vandaag; door Leopold König, Tom Dumoulin en Tony Martin kan hij voor het eerst zijn gezicht laten zien in de top tien!

Zoek niet naar het dagprijsklassement, de tijdrit maakt daar geen onderdeel van uit!