Jerome Houben wint HUMCOVEN TOURSPEL 2015

Jerome Houben kroont zich tot winnaar van het HUMCOVEN TOURSPEL 2015. Zijn eindvoorspellingen waren degelijk genoeg om stand te houden ten opzichte van de concurrentie. Jerome heeft sinds etappe vijf een top drie plek vastgehouden en sinds etappe dertien is hij niet meer van de eerste plaats gestoten. Al met al een eclatante zege. Zijn winnende lijst kent geen verrassende punten pakkers zoals Tony Gallopin, Robert Gesink, Rigoberto Uran of Serge Pauwels, maar dat was deze Tour ook niet nodig; juist de meest gespeelde namen deden het werk. De eerste twee reserves Rui Costa en Michal Kwiatkowski dreigden nog even roet in het eten te gooien voor Jerome, maar door hun afstappen was succes verzekerd. Vierde reserve Andrew Talansky en vijfde reserve Bauke Mollema sleepten de overwinning uit het vuur. Het familiefeest is compleet met Jean Houben die op plek vier eindigt. Jean is nooit uit de top vijf weggeweest. Jean moet het uiteindelijk afleggen tegen zoon Jerome doordat Wilco Kelderman en Michael Matthews te weinig punten pakken.

Verdienstelijk op de tweede plek is met een puike eindvoorspelling Dennis den Brok geëindigd. Hij strandt op op vierentwintig punten van de eerste plaats. In 2012 bekleedde Dennis al eens de tweede plek en in 2008 al eens de derde plek. Een toekomstige zege zit er dus zeker in! Het brons komt in handen van George van der Velden, die een déja vu kent van 2012 en 2007. De top vijf wordt gecompleteerd door Tom Dijkerman, die met een goede eindvoorspelling nog een paar plekken klimt.

Op plek zes vinden we, terug van weggeweest, Jack Molling. Jan Zanders eindigt op plek zeven. Gedeeld achtste zijn Bram Jansen en Johan Bosma. Titelverdediger Tristan Bosch haalt opnieuw de eregalerij door zijn anker uit te gooien op plaats tien. De nummers zes tot en met tien eindigen overigens zeer dicht bij elkaar.

De beste eindvoorspelling is geleverd door Lorraine & Harmen. Zij scoorden vijf op vijf in de gele trui en twee op drie in de groene en bolletjestrui. Slechts André Greipel en Romain Bardet ontbraken in hun sterke eindvoorspelling.

Dan wat betreft de bonusvragen. Bonusvraag 1, de winnaar van de ploegentijdrit met als antwoord BMC, werd door dertien deelnemers goed beantwoord. Na loting kwam de naam van Frank Maes uit de bus. Frank kan een vlaaibon van onze sponsor bakkerij Painini tegemoet zien. Bonusvraag 2, de winnaar van het jongerenklassement met als antwoord Naïro Quintana, werd door negentig deelnemers goed beantwoord. Robert Molling weet zich van deze negentig de fortuinlijkste en kan een leuke wieler-bonusprijs verwachten. Bonusvraag drie, het aantal uitrijders met als antwoord 160, werd door vijf deelnemers -Paul Dreezen, Jacqueline Lemmens, Ria Penders en twee keer Jean Ghijsen – adequaat voorspeld.  Jean Ghijsen, op voorhand de grootste kanshebber, trok ook na loting aan het langste eind. Hij mag zich de toekomstig eigenaar van het boek ‘De Renner’ van Tim Krabbé noemen.

De organisatie zal waar mogelijk prijzen persoonlijk overhandigen. Zij zal dat doen in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 augustus. Eventueel zal een prijswinnaar opgebeld worden om te kijken of deze thuis is.

Wij danken ten slotte alle deelnemers en – in het bijzonder – onze hoofdsponsors Bijlesnetwerk en Fürst Kantoorservice zonder wiens substantiële bijdrage het HUMCOVEN TOURSPEL niet had kunnen floreren.

We zien iedereen graag volgend jaar terug bij de Tourstart op de Mont Saint-Michel of al eerder in ons HUMCOVEN EKSPEL 2016: à bientôt et au revoir!