Ralph Dreessen winnaar jubileumeditie HUMCOVEN TOURSPEL 2016!

Ralph Dreessen is de trotse winnaar van de jubileumeditie van het HUMCOVEN TOURSPEL 2016! Nadat alle etappes waren verreden stond Ralph al boven aan, maar hij moest hopen dat zijn eindvoorspellingen van de klassementen ook voldoende waren om de winst daadwerkelijk over de streep te trekken. En dat blijkt het geval. Ondanks dat hij slechts 80 punten weet te scoren met zijn eindvoorspellingen weet hij runner-up Eric Verheul op exact één (!) punt achter zich te houden. De man uit het bescheiden dorp Geverik boekt zo met het kleinst mogelijk verschil een sensationele overwinning in ons tourspel. Een overwinning die hem overigens zeer toekomt. Vanaf dag een staat Ralph in de top tien, waar hij de allroundstand tien keer als koploper deed aanvoeren, zo ook dus in de laatste en belangrijkste stand. Wat had hij er zondag nog zwaar de pest in dat Bryan Coquard niet in staat bleek zich in de massasprint te mengen. Dat had hem wel eens fataal kunnen worden in het duel met naaste achtervolger, Eric Verheul. Maar wel sprintte een van zijn verrassingen op de lijst, Daniel McLay mee, die hem zondag – en al eerder deze Tour – genoeg heeft opgebracht voor de eindwinst. Ralph speelde op zijn winnende lijst naast McLay nog 9 andere sprinters, aangevuld met puntenpakkers als Greg van Avermaet, Julian Alaphillippe en Daniel Martin. Ook de keuze om Joaquim Rodriguez in de basis te spelen pakte, zeker met de weinige uitvallers in deze Tour, goed uit. Fabio Aru en Jarlinson Pantano waren de sterkhouders in zijn reserves. In 2014 werd Ralph al eens negende in ons tourspel en afgelopen jaar eindigde hij nog verdienstelijk als tweede in het Tourspel van de Limburgse dagbladen. Daarnaast verdient Ralph nog meer lof dit jaar. Hij eindigt namelijk in Nederlands grootste online wielerspel met drie lijsten in de top 100. In alle opzichten is het dus zijn jaar. Chapeau! Ons Tourspel heeft daarmee voor het tiende jaar op rij een nieuwe winnaar.

Nummer twee in ons tourspel is dus Eric Verheul geworden. Net als tien edities terug, in ons eerste tourspel, eindigt de deelnemer van het eerste uur als een na beste. Eric is woonachtig in Bodegraven, in het Groene Hart van Nederland centraal gelegen tussen de vier grote steden in de Randstad, en zal het als een zuur puntje ervaren dat hij te kort komt op Ralph. Toch mag ook hij terugkijken op een uitstekende prestatie. Zoals al gemeld durfde hij het aan om Bryan Coquard niet te spelen. Een bewuste, of onbewuste, keuze die hem ver heeft gebracht. Ook speelde Eric onder andere Rodriguez in de basis en Pantano als bruikbare reserve.

Het podium van 2016 in ons spel wordt gecompleteerd door José Fliek. Zij is daarmee sinds 2013 de eerste vrouw die het lukt om de top tien te behalen. Toen was het haar dochter Lorraine, weliswaar samen spelend met haar man Harmen, die dit lukte. José, die tijdens de Tour voor het eerst oma is geworden, zal terugkijken op drie zeer geslaagde weken. Als ze nog ergens iets te klagen heeft zal het zijn dat haar laatste twee reserves Yates en Pantano er niet zijn in gekomen, dan was winst door haar goede eindvoorspelling namelijk binnen handbereik geweest.

Op de vierde plaats is Wim Janssen geëindigd. Net als Ralph Dreessen is Wim Janssen afkomstig uit de Gemeente Beek. Hij is al jarenlang trouw deelnemer aan ons Tourspel maar wist nog nooit eerder zo’n goed resultaat te behalen als dit jaar. Hij houdt aan het einde van de Tour twee punten overschot op de gedeelde nummers vijf.

En dat zijn Michel Laven en Wil Gommans. Michel heeft een sterke Tour achter de rug. Slechts in drie allroundstanden was hij immers niet in de top tien van het klassement terug te vinden. Door een mindere eindvoorspelling valt hij buiten het podium. Wil Gommans weet juist aan de hand van een goed eindvoorspelling nog drie plekken omhoog te schuiven. Voor de fervent wielerspelletjesspeler uit Venray is dit zijn beste prestatie van vier opeenvolgende deelnames in ons Tourspel.

Ook plek zeven wordt dit jaar gedeeld. Charles Mekes uit Tilburg eindigt hier samen met ‘good old’ Jack Molling. Charles was drie jaar geleden al eens nummer drie en Jack Molling  haalt met zijn prestatie van dit jaar voor de negende keer de eregalerij, een ‘titel’ die hij nu deelt met zoon en organisator Bjorn.

Op een negende plek zijn geëindigd Lorraine & Harmen, voor wie dit hoe dan ook een onvergetelijke Tour zal zijn. Zij zijn namelijk tijdens de Ronde van Frankrijk op Quatorze Juillet voor het eerst in hun leven moeder en vader geworden van een prachtige dochter, Renée genaamd. Inderdaad de kleine, waarvan oma José oma werd. Een driedubbel proficiat lijkt ons daarmee zeker op zijn plaats! De top tien wordt vervolledigd door Boudewijn Dekker, de grote man, achter de hoofdsponsor van dit Tourspel.

Eveneens verdiend Menno Peeters een vermelding. Hij heeft de best renderende sprintersdaglijst. Christophe Laporte, de vervanger van Nacer Bouhanni bij Cofidis, was zijn goudhaantje. Michiel Ghijsen bleek over de beste punchersdaglijst te beschikken en Jack Molling kan terugkijken op de meest lucratieve klimmersdaglijst.

Maar er zijn in het HUMCOVEN TOURSPEL nog meer prijzen te verdelen! Te beginnen met de prijs die toegekend wordt aan de beste voorspeller van de eindklassementen. Deze bonusprijs is voor Leon Tap, die met zijn twee lijsten de meeste punten scoort.

Dan de winnaars van de bonusvragen. Bonusvraag 1, de winnaar van het ploegenklassement met als antwoord Movistar, werd door 36 deelnemers goed voorspeld. Na loting kwam Bram Jansen als winnaar uit de bus. Bonusvraag 2, de winnaar van het jongerenklassement met als antwoord Adam Yates, werd door 18 deelnemers goed beantwoord. Nelly Cortenraad is uiteindelijk de gelukkige winnares van dit gezelschap. Bonusvraag 3, het aantal uitrijders met als antwoord 174, werd door slechts één deelnemer juist voorspeld. En zeker niet door de minste naam. Winnaar van het Tourspel 2015 Jerome Houben, is de unieke deelnemer die zo weinig uitvallers, correct voorspelde. Alle winnaars van de bonusvragen mogen van ons een mooie verrassingsprijs tegemoet zien!

Ook werd er dit jaar, met dank aan trouwe deelnemer Paul Brauers, weer een HUMCOVEN TOURPUZZEL ontworpen. Er kwamen diverse inzendingen, maar uiteindelijk bleek Joël Fliek een aantal familieleden van hem net iets slimmer af te zijn door het juiste aantal Zwitserse etappezeges exact juist te voorspellen. Hij mag zich daarmee winnaar van de TOURPUZZEL 2016 noemen. Ook voor hem ligt een leuke verrassingsprijs in het verschiet. Alle Tourpuzzelvragen zijn inclusief antwoorden overigens terug te lezen op onze Tourpuzzel-pagina.

Dan rest de organisatie komende week nog het uitreiken van de prijzen. Wij zullen waar mogelijk komend weekeinde de prijzen persoonlijk overhandigen. We zullen daartoe nog in contact treden met de diverse prijswinnaars. Prijzen die niet persoonlijk overhandigd kunnen worden zullen worden overgemaakt of toegestuurd.

Ten slotte danken wij al onze deelnemers voor hun deelname, en in het bijzonder hoofdsponsor Bijlesnetwerk zonder wiens substantiële bijdrage het HUMCOVEN TOURSPEL niet had kunnen floreren!

We hopen iedereen graag volgend jaar terug te zien bij het Grand Départ in Düsseldorf en in het HUMCOVEN TOURSPEL 2017! Vive le Vélo, au revoir en auf Wiedersehen!

PS: wij excuseren ons voor het vroegtijdig presenteren van een foutieve eindstand. Die eindstand bleek incorrect door een formulefout met als gevolg dat er in de klassementen van de Groene Trui alsmede de Bolletjes Trui te veel punten werden toegekend. Gelukkig werd dit tijdig opgemerkt door een alerte deelnemer en hebben we een en ander snel weten te herstellen.

Greipel werderom de snelste op Champs-Élysées

Net als verleden jaar is André Greipel de snelste op de Champs-Élysées. Vorig jaar wist hij er zijn vierde sprintzege van die Tour te boeken; dit jaar betekent winst in de slotetappe dat Greipel niet zonder ritzege huiswaarts keert. Peter Sagan werd tweede, Alexander Kristoff derde. Een van de topfavorieten voor dagwinst Marcel Kittel reed lek op de kasseien en zag zo zijn kansen in rook opgaan. Ook Nederlands kampioen Dylan Groenewegen, die de bergen heeft weten te trotseren, kon na een val in het laatste rondje geen rol van betekenis spelen in de eindsprint. Ook Bryan Coquard had pech en kon niet mee sprinten.

De laatste dagprijs van deze Tour is gewonnen door Menno Peeters. Hij laat Dennis den Brok en Hub Delahaye achter zich. Menno komt de prijs toe dankzij de eerste acht, waaronder Jasper Stuyven en Ramūnas Navardauskas, op zijn sprinterslijstje op te nemen.

Chris Froome wint zijn tweede opeenvolgende Tour, zijn derde Tour-winst in totaal. Peter Sagan is niet alleen de meest strijdlustigste renner van deze ronde, hij wint ook met grote overmacht wederom de Groene Trui. Het talent Adam Yates is verder doorgebroken deze Tour, getuige het feit dat hij de beste jongere is geworden. Movistar wint net als verleden jaar het ploegenklassement.

Wie het HUMCOVEN-TOURSPEL 2016 dit jaar gaat winnen weten we pas na het invullen van de eindklassement voorspellingen. Zoals de laatste jaren doen gebruikelijk zullen we deze eindstand later publiceren. Hij zal morgen omstreeks 22.00 uur geplaatst worden op deze site. Ook zullen dan de winnaars van de bonusvragen en HUMCOVEN TOURPUZZEL bekend gemaakt worden. De juiste antwoorden daarvan staan wel al online, op de Tourpuzzel pagina!

Ralph Dreessen is na alle etappes koploper, gevolgd door Eric Verheul. Michel Laven is nog steeds derde. Jean Houben, vorig jaar vierde, doet vandaag de beste zaken in de top van het klassement. Wie beschikt er over het beste eindschot?

Jon Izagirre redt Tour de France voor Movistar

Waar Astana vandaag de Tour hoopte te redden met Vincenzo Nibali, werd het voor de Kazachstaanse ploeg een debacle. Kopman Fabio Aru zakte er compleet doorheen op de laatste col van deze Tour, de Joux Plane, en valt daardoor buiten de top tien in het algemeen klassement. In de malaise delend was ploegmaat Vincenzo Nibali die het niet kon afmaken vanuit de kopgroep van de dag; hij werd op ‘zijn’ terrein, de afdaling, gevloerd door Jarlinson Pantano, een van de revelaties van deze Tour en Jon Izagirre, die in de komende jaren samen met Mikel Landa het Spaanse wielrennen op de kaart moet houden in de grote rondes.

Jon Izagirre bleek over de beste benen te beschikken en kwam als eerste over de meet in Morzine. Daarmee redt hij de eer voor Movistar, dat met de kleurloze Nairo Quintana weliswaar een podiumplaats pakt, maar op veel meer had gehoopt. Door de overwinning van Izagirre is ook winst in het ploegenklassement voor Movistar zeker gesteld. Het verhaal van de dag is verder de vlucht van Roman Kreuziger, die in een Tsjechisch-Slowaakse entente met ploegmaat Peter Sagan, een top tien positie verzekerde ten koste van ‘onze’ Bauke Mollema en eerder genoemde Fabio Aru.

In het Humcoven Tourspel is Ralph Dreessen op weg naar de eindoverwinning. Weliswaar komt Eric Verheul dichterbij, maar morgen speelt Ralph met de troeven Daniel McLay, Bryan Coquard en Samuel Dumoulin tegen Dylan Groenewegen. Hij moet in staat worden geacht om een dusdanig gat te slaan, dat de eindvoorspellingen geen roet meer in het eten kunnen gooien. Wie het podium gaat completeren zal wachten worden tot na de eindvoorspellingen. Jack Molling heeft uit de top tien de meeste sprinters over om morgen nog een slag te kunnen slaan.

De dagprijs gaat naar Wim Janssen; met Izagirre, Pantano, Alaphilippe, Costa en Rodriguez op zijn lijst is hij spekkoper. Roy Zwakenberg en Jack Molling eindigen twee en drie.