Organisatoren reiken prijzen Tourspel 2017 uit

Traditioneel bezoekt de organisatie in het weekend na de Tour een aantal prijswinnaars thuis. Zo ook gisteren. Allereerst werd, hoe kan het ook anders, winnaar René Daniels in Heerlen bezocht. René werd niet alleen winnaar, hij eindigde ook nog eens als nummer twee en won de nodige euro’s in het dagprijsklassement. In een goed tuingesprek onder het genot van heerlijke koffie werd met René teruggeblikt op zijn uitzonderlijke ‘dubbel’.
Vervolgens werd naar de provinciehoofdstad vertrokken. Allereerst naar Maastricht-Noord waar Fernand Tielens als winnaar van de bonusvraag ‘welke renner wordt de beste jongeren’ een mooie bonusprijs werd overhandigd, de geschiedenis van de Tour de France uitgebeeld in een authentiek stripverhaal.

Aansluitend werd doorgereden naar de Oostzijde van de stad waar familie Fliek ons thuis opwachtte met heerlijke aardbeienvlaai en courgettesoep, gemaakt door dochter Lorraine. Zoon Joël was niet thuis, hij verblijft momenteel bij zijn vriendin in Canada. Door de digitale techniek anno 2017 werd er toch een goede verbinding met de nummer drie van ons Tourspel gelegd en kon de organisatie hem op deze wijze persoonlijk feliciteren met zijn prijs. Een prijs die voorlopig bij moeder José in de kluis achterblijft. Maar gelukkig mocht de organisatie ook José persoonlijk feliciteren. José is immers op een vijfde plaats geëindigd in het Humcoven Tourspel en heeft de organisatoren deelgenoot gemaakt van de vele uren sport die ze thuis achter de buis volgt.

Nadat de zon doorbrak en de Formule-1 race haar laatste ronde inging kwam de organisatie aan in Ulestraten. Niels Bosten nummer zes en (gedeeld) nummer zeven in ons Tourspel bleek bij de schoonfamilie in huize Van Weersch te verblijven. Onder het genot van een pilsje werd Niels daar zijn welverdiende prijzengeld uitgereikt. Ten slotte werd er afgesloten in het lokale Humcovenderveld, waar onder andere Theo Cortenraad het door hem en vrouw Nelly verdiende prijzengeld in het dagprijsklassement mocht ontvangen.

Alle overige prijswinnaars hebben hun gewonnen gelden reeds per bank ontvangen. De overige bonusprijzen, en de prijs behorende bij de Humcoven Tourpuzzel, zullen deze week per post toegezonden worden.