Organisatoren reiken prijzen Tourspel 2017 uit

Traditioneel bezoekt de organisatie in het weekend na de Tour een aantal prijswinnaars thuis. Zo ook gisteren. Allereerst werd, hoe kan het ook anders, winnaar René Daniels in Heerlen bezocht. René werd niet alleen winnaar, hij eindigde ook nog eens als nummer twee en won de nodige euro’s in het dagprijsklassement. In een goed tuingesprek onder het genot van heerlijke koffie werd met René teruggeblikt op zijn uitzonderlijke ‘dubbel’.
Vervolgens werd naar de provinciehoofdstad vertrokken. Allereerst naar Maastricht-Noord waar Fernand Tielens als winnaar van de bonusvraag ‘welke renner wordt de beste jongeren’ een mooie bonusprijs werd overhandigd, de geschiedenis van de Tour de France uitgebeeld in een authentiek stripverhaal.

Aansluitend werd doorgereden naar de Oostzijde van de stad waar familie Fliek ons thuis opwachtte met heerlijke aardbeienvlaai en courgettesoep, gemaakt door dochter Lorraine. Zoon Joël was niet thuis, hij verblijft momenteel bij zijn vriendin in Canada. Door de digitale techniek anno 2017 werd er toch een goede verbinding met de nummer drie van ons Tourspel gelegd en kon de organisatie hem op deze wijze persoonlijk feliciteren met zijn prijs. Een prijs die voorlopig bij moeder José in de kluis achterblijft. Maar gelukkig mocht de organisatie ook José persoonlijk feliciteren. José is immers op een vijfde plaats geëindigd in het Humcoven Tourspel en heeft de organisatoren deelgenoot gemaakt van de vele uren sport die ze thuis achter de buis volgt.

Nadat de zon doorbrak en de Formule-1 race haar laatste ronde inging kwam de organisatie aan in Ulestraten. Niels Bosten nummer zes en (gedeeld) nummer zeven in ons Tourspel bleek bij de schoonfamilie in huize Van Weersch te verblijven. Onder het genot van een pilsje werd Niels daar zijn welverdiende prijzengeld uitgereikt. Ten slotte werd er afgesloten in het lokale Humcovenderveld, waar onder andere Theo Cortenraad het door hem en vrouw Nelly verdiende prijzengeld in het dagprijsklassement mocht ontvangen.

Alle overige prijswinnaars hebben hun gewonnen gelden reeds per bank ontvangen. De overige bonusprijzen, en de prijs behorende bij de Humcoven Tourpuzzel, zullen deze week per post toegezonden worden.

René Daniëls wint met unieke dubbel Humcoven Tourspel

René Daniëls is zoals verwacht niet meer in problemen gekomen met de eindvoorspellingen en vermorzelt de concurrentie door zowel plek één als plek twee in bezit te nemen in de elfde editie van het Humcoven Tourspel. Dat René de elfde editie wint moet haast wel goddelijke voorzieningheid zijn. Elf kent namelijk als belangrijkste associaties carnaval en gek; wie René kent weet dat beide associaties hem als gegoten zitten. Nooit eerder kon iemand overigens zulke papieren voorleggen als René. Waar dubbelen in de top tien bij een overwinning al vaker voorgekomen is – het is zelfs meer regel dan uitzondering -, is het goud én het zilver winnen een uniek staaltje kunst. De kracht van de lijsten van René zat hem in het twee keer spelen van Edvald Boasson Hagen, het één keer spelen van Uran en Barguil en het weglaten van relatief veel gespeelde namen als Chaves, Fuglsang, Izagirre en Pinot.

Op plek drie is zeer verdienstelijk Joël Fliek geëindigd, de oud-winnaar van het Humcoven wk-spel. Vanaf etappe twee heeft Joël slechts drie etappes niet in de top drie gestaan. Joël speelde zeer aanvallend door relatief veel sprinters te spelen. Op één lijst betaalt dit zich in ieder geval uit. Maarten Schoemaker eindigt als vierde. Voor het eerst haalt hij top tien in het Humcoven Tourspel. Voor de Nijmeegse econoom en fervent wielrenner zal dit ongetwijfeld naar meer smaken. De vijfde stek wordt bezet door José Fliek; zij is de enige die net als vorig jaar in de top tien eindigt.

Niels Bosten levert net als René Daniëls een prachtige prestatie af. Hij legt zowel op de zesde als op de zevende plek beslag. Organisator Bjorn Molling maakt de grootste sprong na de voorspelling van de eindklassementen en eindigt samen met Niels Bosten op plek zeven. Het is een publiek geheim dat hun gedeelde liefde niet alleen die voor het wielrennen is, maar ook die voor de 100procentgezond dames afkomstig uit Ulestraten. Daarnaast vormen zij samen met Stefan Dreezen een krachtig triplet dat in het grootste wielerspel van Nederland al eens op het hoogste treetje van het eindpodium stond. De top tien wordt van het Humcoven Tourspel 2017 wordt gecompleteerd door Michiel Daamen, de man van de oneven jaren, en Marco Roos, runner-up van 2014.

De laatste geldprijs is in de wacht gesleept door Lorraine & Harmen, Mathijs Didden en Ron van Rosevelt. Zij scoorden het beste in de voorspelling van de eindklassementen. In plaats van te loten, de prijs door drie te delen of extra spelregels toe te voegen heeft de organisatie besloten om alle drie de waarde van één allroundlijst terug te geven (€ 7,- per stuk) en zo dus iets meer dan de begrote € 15,- uit te keren. In de getoonde eindstand is op basis van alfabetische volgorde de voorspelling van de lijst van Lorraine & Harmen afgedrukt; de voorspelling van de andere lijsten kan hiervan afwijken. In de gele trui wisten Harmen & Lorraine goed te scoren met Chris Froome, Fabio Aru, Romain Bardet en Daniel Martin. In de groene trui kwam Matthews bovendrijven na het uitvallen van Sagan en ook met Greipel en Kristoff werd gescoord. In de bolletjestrui haalden ze net als vele deelnemers geen punten met hun voorspelling. Helaas voor deze drie lijsten betekent hun goede eindschot geen klassering in de top tien van de eindstand.

Buiten de geldprijswinnaars, kent het HUMCOVEN TOURSPEL nog meer winnaars. Gisteren werd al bekend gemaakt dat Hans Scheermeijer als enige deelnemer alle puzzels in de Humcoven Tourpuzzel juist heeft opgelost. Hij wordt hiervoor beloond met een mooie verrassingsprijs die te maken heeft met de Tour de France. Daarnaast zijn er uiteraard de winnaars van de bonusvragen. Bonusvraag 1, de winnaar van ploegenklassement, dit jaar op het conto bijgeschreven van de Britse formatie Sky, werd door 41 deelnemers goed voorspeld. Na loting is het Fernand Tielens uit Maastricht die zich de gelukkige winnaar mag noemen. Bonusvraag 2, de winnaar van het jongerenklassement met als antwoord Simon Yates (Simon volgt hiermee zijn broer Adam op), werd door liefst 43 deelnemers goed beantwoord. Beppy & Giel Klaver uit Bussum, al jarenlang trouwe deelnemers aan ons Tourspel, komen hierbij uiteindelijk als winnaar uit de bus. Bonusvraag 3, het aantal uitrijders met als antwoord 167, werd door drie deelnemers exact juist voorspeld. Dennis Bravenboer is het lot het gunstigst gezind; hij komt als winnaar uit de koker. Voor hem en de andere winnaars geldt dat ze spoedig een mooie verrassingsprijs gerelateerd aan de Tour tegemoet mogen zien!

De gewonnen prijzen in het allroundklassement zullen waar mogelijk komend weekend persoonlijk overhandigd worden. Ook een aantal dagprijswinnaar zal geprobeerd worden de hand te schudden. We zullen daartoe nog in contact treden met de diverse prijswinnaars. Prijzen die niet persoonlijk overhandigd kunnen worden zullen worden overgemaakt of – indien in natura – per post worden toegestuurd.

Ten slotte rest de organisatie om iedereen te danken, te beginnen bij al onze deelnemers voor hun enthousiaste deelname, maar ook woorden van dank aan onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk, zonder wiens bijdrage het HUMCOVEN TOURSPEL nooit tot zo’n mooi spel zou zijn uitgegroeid met ieder jaar weer meer deelnemers dan voorheen.

We hopen dat iedereen terugkijkt op een mooie Tour en veel spelvreugde heeft ervaren bij ons Tourspel. Uiteraard hopen we iedereen volgend jaar op 7 juli – een week later dan normaal – terug te zien bij het Grand Départ op de beruchte Passage du Gois. Onze eigenste Tom Dumoulin zal dan mogelijk voor het geel gaan strijden, een prachtig vooruitzicht.

Vive le Vélo en tot volgend jaar!

Hans Scheermeijer beste in Humcoven Tourpuzzel

Hans Scheermeijer scoort als enige inzender 30 op 30 in de rebussen van de Humcoven Tourpuzzel en wint daarmee de hoofdverrassingsprijs ter waarde van ongeveer 15 euro. Wij feliciteren hem als organisatie van harte en zullen met hem na de Tour contact opnemen voor de toezending van de prijs! De andere inzenders struikelden (onder meer) over rebus 13 waar de goede uitkomst Sagan moest zijn en niet Henao. Alle oplossingen zijn overigens hier te downloaden.

Helaas heeft de organisatie wegens het tegenvallende aantal inzendingen (drie stuks in totaal) moeten besluiten om de aanmoedigingsprijs te laten vervallen. Het lage aantal inzendingen heeft de organisatie nogal verrast gezien de laagdrempeligheid en de wetenschap dat veel meer deelnemers ermee aan de slag gegaan zijn. We hopen in ieder geval dat er veel mensen zijn geweest die plezier hebben beleefd aan de puzzel. Ook willen wij Harmen Ghijsen nogmaals bedanken voor het samenstellen van de puzzel.