Rondje langs de Prijswinnaars

De afgelopen week hebben de twee organisatoren van het Humcoven Tourspel een aantal prijswinnaars persoonlijk bezocht (foto’s zijn onderin te vinden). Zo werd er vorig weekend gestart bij enkele lokale Meerssense deelnemers. Het eerste bezoekje werd gebracht aan de best presterende vrouw van 2018, Nelly Cortenraad. Zij eindigde op een mooie 8e plek. Manlief Theo, die dit jaar overigens als 92e eindigde, had het bier bij binnenkomst al koud staan. Verhalen werden opgehaald over hun vakantie(s) in Oostenrijk, waarin veel gewandeld wordt. Bijna 100 keer zijn ze er al geweest, en ook dit jaar tijdens de Tour bezochten zij het Alpenland. Met pijn en moeite trouwens want de files waren niet voor de poes. In Oostenrijk was het moeilijk om het Humcoven Tourspel te volgen, pas bij thuiskomst – een aantal etappes voor het einde van de Tour – had Nelly in de gaten hoe goed haar lijstje dat ze samen met Theo op een dubbelzijdig beschreven notitieblokje in kopie bewaarde, scoorde. Later op die avond reikte organisator Bjorn aan Niels Bosten, op de verjaardag van hun schoonvader Fred van Weersch, te Ulestraten de prijs uit van plek 6. Voor Niels een evenaring van zijn beste prestatie verleden jaar, toen de prijs ook op dezelfde plek aan de rand van de vijver uitgereikt werd.

Op zondagochtend, vroeg uit de veren, werd als eerste even aangeklopt bij de nummer  5 van het Humcoven Tourspel, Jack Molling. ‘Even’ in de letterlijke betekenis van het woord. Jack stond nog onder de douche en de organisatie liet derhalve de envelop onder toeziend oog van vrouwlief op zijn keukentafel achter. Er was ook niet veel tijd, want om 11 uur was in Maastricht bij Robin Olzheim, nummer 9, afgesproken. Nadat Robin bij zijn vriendin uit bed was gekropen, gealarmeerd door het geblaf van hond Moody die de aankomst van de organisatie verraadde, werd de prijs uitgereikt onder het genot van een kopje koffie. In het bijzijn van zijn balorige, harige huisgenote werd nog even rustig nagepraat over de Tour. Robin gaf aan dat het een bewuste strategie was om slechts één lijstje in te vullen, zodat eventueel doorwisselen van renners op twee lijstjes niet ten nadele zou uitpakken.

Vervolgens werd er over de A79 richting Hulsberg gereden. De woonplaats van niemand minder dan winnaar Mike Deswijzen. Mike deed ons hartelijk ontvangen. Terwijl zijn vrouw de Limburgse vlaai aansneed werd er gezellig in de tuin gepraat over het wielrennen en Mike zijn prestatie in het Tourspel.  In het dagelijks leven werkt de 36-jarige Mike momenteel als beleidsmedewerker bij de Politie Limburg-Zuid. Sinds een aantal jaren is hij het wielrennen daarnaast zelf steeds meer gaan volgen. Voorheen was het vooral voetbal dat de klok sloeg, niet vreemd voor iemand die jarenlang op eerste klasse amateurniveau speelde. Zijn overwinning in het Humcoven Tourspel levert hem en zijn gezin een mooie zakcent op voor de vakantie.

Ook werd die zondagmiddag, na wat omleidingen in verband met de aanleg van de Buitenring in Parkstad, nog een bezoek aan Amstenrade gebracht. En wel aan de heer Pierre Thijssen, al jarenlang deelnemer in ons Tourspel. De pensionado en zijn vrouw, daags ervoor jarig, ontvingen ons hartelijk. Het werd een mooi kennismaken met elkaar na al die jaren. Pierre voorspelde als beste de eindklassementen in deze Tour en hij mocht dan ook uit handen van de organisatie een door Georg Walstock uit Maastricht gesponsorde Airboost Floorpomp ontvangen. En dat was een mooi en passend geschenk, Pierre brengt sinds zijn pensioen voldoende uurtjes op de fiets door. Na een laatste kop koffie kwam daarmee aan een mooie zondagochtend voor de organisatie ook een einde.

Op donderdagavond bezocht organisator Michiel in het Nijmeegse de nummer twee en nummer zeven van deze Tour – in geldtermen de grootste winnaar – Maarten Schoemaker. Er was afgesproken in restaurant Bleeckerstreet waar Maarten met vriendin en goede vrienden – ook deelnemers aan ons Tourspel – die avond dineerde. Michiel schoof aan bij de koffie en er werd nog even nagepraat over de mooie prestatie van Maarten. De combinatie van Colbrelli, Degenkolb, Van Avermaet en Thomas maakte voor hem het verschil ten opzichte van het pak dat achter hem eindigde. Het uitvallen van Tiesj Benoot en het vallen van Christophe Laporte heeft Maarten ten opzichte van Mike Deswijzen uiteindelijk de das omgedaan. Na een 4e plek vorig jaar en een 2e plek dit jaar met een gouden randje gaat Maarten volgend jaar alles op alles zetten om de hoogste trede te bereiken!

Alle andere  prijswinnaars hebben hun gewonnen gelden reeds per bank ontvangen. De bonusprijzen zullen begin volgende week per post toegezonden worden.