Caleb Ewan snelt naar dagzege in Sisteron

Caleb Ewan wint de derde etappe met aankomst in Sisteron. De Australië zorgt daarmee voor een verlossende ritzege voor zijn geplaagde formatie Lotto-Soudal. Als een duveltje uit een doosje schoot Ewan in de laatste tientallen meters van de geprofeteerde massasprint langs Sam Bennett en Giacomo Nizzolo. Het meest frappante van de etappe was het uitvallen van de drager van de bolletjestrui Anthony Perez. Na eerst op enkele klimmetjes de broodnodige punten gesprokkeld te hebben om de trui te behouden, botste Perez in de afdaling van de voorlaatste klim ongelukkig tegen zijn eigen ploegleiderswagen op, waarna een gedwongen opgave volgde. Benoit Cosnefroy van AG2R, voor wie de bolletjestrui eerst een brug te ver leek, neemt de trui van Perez over.

In het Humcoven Tourspel is Maarten Schoemaker de nieuwe leider. Hij neemt een lichte voorsprong op Jean Houben en Joel Fliek. Ike Simoncini keert met twee lijsten terug in de top tien, terwijl Jan Matheeuwsen van het voorlopige podium terugvalt naar plek elf. Doordat Mads Pedersen en Alexander Kristoff vandaag niet of niet geweldig scoren schuift alles enigszins weer ineen.

De dagprijs wordt door drie mensen gedeeld, Benny Tolenaars, Charles Mekes en organisator Michiel Ghijsen. Michiel pakt daarmee zijn derde dagprijszege in drie dagen. Gaat hij deze winning streak in de klimetappe van morgen met de eerste aankomst bergop voortzetten? Armand Jeurissen is vierde geworden. Het drietal Bjorn Molling, Pierre Thisjsen en Gunter Fürst deelt gebroederlijk de vijfde stek.