Tadej Pogacar deelt mokerslag uit aan concurrentie

De Tourwinnaar van vorig jaar, Tadej Pogacar, deelt in de geaccidenteerde tijdrit naar Laval een linkse directe uit aan de concurrentie. Hij wint de tijdrit met een superprestatie en neemt daarmee een voorschot op Tourwinst. Landgenoot en nummer twee op het eindpodium van vorig jaar, Primoz Roglic, krijgt 44 seconden aangesmeerd. Voor andere kandidaat-eindwinnaars Geraint Thomas en Richard Carapaz bedraagt de schade 78 respectievelijk 104 seconden. De Nederlandse fans hebben nog steeds reden tot juichen, Mathieu van der Poel behoudt het Geel.

In het Humcoven Tourspel blijft Mike Deswijzen fier aan kop. Wim Janssen schuift een plaatsje op ten koste van Marco de Keijzer die twee plekken zakt. Guido Penders consolideert plek drie. Jerome Houben is de grootst stijgende binnenkomer in de top tien en noteert een voorlopige zevende stek.

Vandaag is er geen dagprijs te verdelen, die staat morgen weer op het programma als de renners een vlakke rit wacht naar Chateauroux, waar – toeval of niet – Mark Cavendish in 2011 de laatste was die zegevierde.