Caleb Ewan ook de snelste op de Champs-Elysées

Caleb Ewan heeft ook de massasprint met traditionele aankomst op de Champs-Elysées winnend weten af te sluiten. Dit in een etappe die ook wel bekend staat als het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. De ‘Aussie’ met de looks en flair van Mark Cavendish pakt zijn derde ritoverwinning van deze Tour. Hij mag zich op dit moment met recht de snelste man van het peloton noemen. Dylan Groenewegen, twee jaar geleden nog de snelste in Parijs, ‘sneuvelde’ op een tweede plek. Op plek drie plaats zich enigszins verrassend Niccolò Bonifazio. Richeze, en niet Viviani, werd vierde. Edvald Boasson Hagen, die altijd thuis geeft in de laatste etappe, eindigde als vijfde. Michael Matthews had niet meer de kracht om van voren mee te sprinten na een technisch mankement in de laatste kilometers.

Het rennertotaalklassement is dit jaar gewonnen door de winnaar van de Groene Trui Peter Sagan. Hij behaalt liefst 174 punten, evenveel punten als de winnaar van vorig jaar. De eerste niet-sprinter zien we terug op plek vier. Dat is een van de strijdlustigste renners en smaakmakers van deze Tour, Julian Alaphillipe. De winnaar van de Tour, Egen Bernal, behaalt 107 punten. Verrassendste namen in de top twintig zijn Tiesj Benoot en Oliver Naesen.

In het HUMCOVEN TOURSPEL weet Wim Janssen in de op een na belangrijkste stand zijn leiderspositie te behouden. Niels Bosten is tweede, Beppie Klaver derde. De winnaars van 2016 respectievelijk 2012, te weten Ralph Dreessen en Sander Verhaegh volgen op plek vier en vijf. De laatste dagprijs is gewonnen door het sprinterlijstje van Jack Molling. Hij laat Kaj Raaijmakers en Tom Dijkerman achter zich. Liefst zeven lijstjes delen plek vier en vijf. Vooral Jan Matheeuwsen weet zich hier goed vertegenwoordigd.

De eindstand van het Humcoven Tourspel 2019 zal morgen rond de klok van 20.45 uur worden gepubliceerd. De organisatie gaat voor die tijd ook onder alle goede antwoorden de winnaars van de bonusvragen uitloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.