Colombiaanse Uppercut op de flanken van de Galibier

De Colombianen lijken zich helemaal in hun sas te voelen nu het dik boven de 2000 meter gaat in het hooggebergte. Naïro Quintana maakt in een klassieke Alpenetappe over de Vars, de Izoard en de Galibier zijn teleurstellende Tour goed en vliegt naar de etappezege namens Movistar. Naast de etappezege neemt hij ook behoorlijk wat tijdwinst en vindt zich daardoor terug op een zesde plek in het algemeen klassement voor zijn ploegmaten Mikel Landa en Alejandro Valverde. De andere Colombiaan die vandaag van zich deed spreken is Egan Bernal. Ongeveer 5 kilometer onder de top van de Galibier plaatste hij een scherpe demarrage die uiteindelijk resulteerde in een dikke halve minuut tijdwinst op alle concurrenten aan de streep in Valloire en een voorlopige tweede plek in het klassement. Mocht Bernal niet te veel geleden hebben is hij dé kandidaat Tourwinnaar met nog twee etappes te gaan in het superhooggebergte aangezien Julian Alaphilippe ook vandaag weer flink kraakte. Romain Bardet – de Franse schlemiel van deze Tour – lijkt nog een mooi slothoofdstuk te gaan schrijven door zichzelf in een uitgelezen positie te plaatsen om de bolletjestrui te gaan veroveren.

In het HUMCOVEN TOURSPEL krijgt Wim Janssen vandaag ook te maken met de uppercut van Quintana. Hij ziet Jean Houben en Beppie Klaver tot op luttele punten naderen. Vlak daarachter – in de schaduw van de top drie – doet Michiel Ghijsen relatief goede zaken; hij klimt van zes naar vier. Voor de rest is het enigszins stuivertje wisselen in de top tien. Opvallend is trouwens de zesde plek die Niels Bosten momenteel bezet houdt; hij eindigde de afgelopen twee jaar ook op plek zes in de eindstand van het HUMCOVEN TOURSPEL. Net buiten de top tien maken Marco de Keijzer, Dennis Bravenboer en Michiel Daamen met hun ‘klimmerslijsten’ weer de gebruikelijke gang naar voren toe.

Wat betreft de dagprijs kan de champagne open in huize Rosevelt. Ron van Rosevelt speelt naast de bekende klimgeiten de heuvelspecialisten Alexey Lutsenko en Mike Woods. Dit levert hem de winst op. Daarachter eindigen André Zegers en Hub Delahaye (de laatste met booster) als tweede. Benny Tolenaars eindigt als vierde. Op plek vijf, voor het kleine bier, vinden we Tristan Bosch, Pierre Thijsen, Armand Jeurissen, Lars Vrancken en George van der Velden terug.

2 reacties op “Colombiaanse Uppercut op de flanken van de Galibier

  1. Geen rit uitslag vandaag Movistar is in protest
    Dus ook geen poule uitslag denk ik ?
    Een rit die eindigt in een anticlimax wel enige juiste beslissing safety first

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.