Dylan Teuns als eerste boven op La Planche des Belles Filles

Dylan Teuns heeft de eerste serieuze bergetappe van deze Tour de France op zijn naam geschreven. De Belg, die al de hele dag – met onder andere heel wat landgenoten – in de aanval was, bleek op de super steile slotklim La Planche des Belles Filles over net wat meer inhoud te beschikken dan zijn laatste medevluchter Giulio Ciccone. Een bijzonder knappe prestatie van de Belg in dienst van Bahrain-Merida, die zich met zijn winst op het mooie meisjesbord  in een knap rijtje winnaars schaart met Froome, Nibali en Aru. Als troost voor de tweede plek mag Giulio Ciccone morgen wel de Gele Trui (met daaronder een Wit Truitje) aantrekken. Hij neemt deze over van Julian Alaphilippe, die nog zeer verdienstelijk als vijfde eindigde. Dat was een stuk beter dan zijn landgenoot Romain Bardet, de grootste verliezer van de dag. Hij moest uit het groep der favorieten op een paar kilometer van de top lossen. De favorieten die elkaar pas echt uitdaagde in het laatste ongeplaveide deel van de slotklim. Tour-winnaar van verleden jaar, Geraint Thomas, liet daar weinig twijfels bestaan over het kopmanschap bij Team Ineos op dit moment. De verschillen onderling bleven relatief beperkt. Vanuit Nederlands oogpunt had Steven Kruijswijk ongetwijfeld op betere benen gehoopt.

In het Humcoven Tourspel weet Sander Verhaegh ook na de eerste bergetappe zijn voorsprong te behouden. Hij scoort echter maar 60 punten deze etappe, waardoor runner-up Wim Janssen nu nog maar op zes puntjes volgt. Jean Houben uit ‘Doonder’ zal deze Tour graag bergetappes zien komen. Hij stijgt vandaag maar liefst zestien plekken en positioneert zich daarmee voor nu op plek zes in de allroundstand. Verder springt de score van Math Cobben in het oog. Hij weet met zijn twee allroundlijsten de respectievelijk de meeste en de minste punten te behalen.

In het dagprijsklassement is het vooral feest voor Michiel Daamen. We zien hem terug op zowel plek 1 als 3. Nelly Cortenraad-Mol, een van de weinige vrouwelijke deelneemsters aan dit Tourspel, eindigt  als tweede. De vierde plek is er voor Pierre Thijssen, verleden jaar winnaar van de prachtige BBB Airboost Vloerpomp gesponsord door George Walstock uit Maastricht. Math Cobben sluit zijn dag van uitersten af met plek vijf in het dagprijsklassement. Deze eer moet hij wel  delen met Wim Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.