Gaviria geeft opnieuw iedereen het nakijken

In de eerste koninklijke sprint van deze Tour de France heeft Fernando Gaviria alweer zijn tweede ritzege te pakken. Dit keer waren er geen valpartijen vooraf en mocht het peloton op een mooie brede weg finishen in de straten van Sarzeau. Uiteraard lieten de sprintersploegen deze kans niet onbenut. De vroege vluchters werden een aantal kilometer voor de meet ingerekend. In de sprint gaf de Colombiaan Gaviria wereldkampioen Sagan opnieuw het nakijken. Eerste Duitser dit keer werd André Greipel op plek drie. Hij deed het daarmee beter dan zijn landgenoten Kittel en Degenkolb. Mark Cavendish, liefst door 116 allroundlijsten gespeeld in het HUMCOVEN TOURSPEL, liet lopen in de laatste meters en miste daardoor andermaal een kans op het behalen van punten. Laporte besloot vandaag door een blessure zich niet in de sprint te mengen.

Math Cobben heeft dit jaar veel sprinters op zijn allroundlijst gekozen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na deze etappe fier de leiding in het allroundklassement heeft overgenomen. Grappig genoeg is Math naast koploper ook rode lantaarndrager. Joël Fliek en Michiel Daamen volgen op plek 2. Ralph Dreessen valt op met twee allroundlijsten in de top tien.

De dagprijs wordt net als eergisteren gedeeld door Joël Fliek en Jack Molling. Zij beschikken over de beste sprinterscombinatie tot op heden. Achter hen mogen acht deelnemers 75 euro cent opstrijken. Morgen is het op het geaccidenteerde parcours met finish heuvelop in Quimper, normaliter de beurt aan de sprinters die een heuvel goed kunnen verteren.

In het HUMCOVEN TOURSPEL zijn de standen ondertussen officieel. Dit wel zeggen: de invoer is gecontroleerd. Dit heeft geen relevante wijzigingen tot gevolg gehad. Op de pagina Ingevulde renners is een overzicht van alle lijsten (zowel allround als dag) terug te vinden. Ook is zo snel als mogelijk de head-to-head aldaar beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.