Reglement 2021

Open het reglement voor het HUMCOVEN TOURSPEL 2021 in PDF.

Deelname aan dit spel staat open voor alle bekenden van de organisatoren en aanverwanten daarvan. Voor slechts
€ 7,50 speelt u gedurende de hele Tour al mee met één allroundlijst. U kunt daarnaast nog een tweede allroundlijst invullen. De kosten hiervan bedragen ook € 7,50.

Daarnaast kunt u ook een of meerdere daglijsten invullen. Hiermee speelt u iedere dag mee in het dagprijsklassement én kunt u dus iedere dag iets winnen! Een daglijst kunt u al invullen voor slechts € 4,- per lijst (meedoen met minstens één allroundlijst is verplicht, maximaal drie daglijsten per persoon).

Dit wielerspel heeft geen commercieel oogmerk en behoudens een kleine bijdrage aan administratiekosten worden alle inschrijfgelden uitgekeerd. Wij springen zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en zullen deze slechts voor het goed functioneren van dit spel gebruiken. Uw naam en publiekelijk bekende informatie kunnen gebruikt worden in de stukjes die de organisatie dagelijks schrijft.

— U kunt inschrijven tot en met zaterdag 26 juni 2021 12.00 uur —

Algemene Spelregels:

* Allroundlijst: Met deze lijst speelt u mee voor het eindklassement van het HUMCOVEN TOURSPEL. Uw lijst zal voor dit klassement idealiter bestaan uit de juiste mix van sprinters, klimmers, heuvelspecialisten en tijdrijders. Welke lijst gedurende de gehele Tour bij elkaar de meeste punten scoort wint het spel! Om mee te doen met een allroundlijst dient u 20 renners en 5 reserverenners in te vullen. Daarnaast vult u het eindklassement van de Gele Trui, Groene Trui en Bolletjestrui in (inclusief reserves). 

 * Daglijst: Om goed te kunnen scoren in het dagklassement is het raadzaam daglijsten in te vullen met ofwel alleen sprinters ofwel alleen klimmers ofwel een juiste mix van eendagscoureurs, heuvelspecialisten en sprinters. Halen uw renners op een dag bij elkaar opgeteld de meeste punten dan bent u de winnaar van de dagprijs. Om mee te doen met een daglijst vult u 15 renners en 5 reserverenners in. De twee tijdritten tellen niet mee, in 19 van de 21 etappes vallen er dus met een daglijst prijzen te behalen.

* Reserverenners: Voor beide soorten lijsten geldt dat u reserverenners invult voor het geval dat een of meerdere van uw basisrenners of ingevulde renners voor de eindklassementen gedurende de Tour uitvallen (dit kunnen ook ingevallen reserverenners zijn die op hun beurt de Tour weer hebben verlaten). Een reserverenner vervangt een basisrenner in de eerste etappe waarin de basisrenner niet meer van start gaat. Reserverenners ingevuld bij de eindklassementen vervangen niet de uitgevallen renners, maar alle renners schuiven van onderop een plaatsje op in de eindrangschikking.

Een deelnemerslijst van de renners en het globale etappeschema zijn te vinden op de informatie pagina.

Puntenverdeling:

* Allroundlijst: Per etappe geldt de volgende puntenverdeling: heeft u de winnaar van de etappe dan ontvangt u 25 punten, voor nummer 2 ontvangt u 21 punten, nummer 3: 18 punten, nummer 4: 17 punten en zo verder tot en met nummer 20 voor wie u 1 punt ontvangt.
Bijzondere regel: Wanneer een renner gedurende de Tour op doping wordt betrapt óf uit koers wordt genomen door de Tour de France-organisatie vanwege vermeend dopinggebruik, worden de behaalde punten van deze renner vermenigvuldigd met 2/3 en afgerond naar beneden. Voorbeeld: een renner heeft al 70 punten behaald en moet vervolgens vanwege dopingperikelen uit de Tour de France stappen. Dit levert u dan nog maar 70 * 2/3 = 46 punten op.

Extra punten kunt u verdienen door de eindklassementen in de Tour juist te voorspellen. U ontvangt hiervoor 25 punten (Gele Trui Klassement) of 15 punten (Groene Trui en Bolletjes Trui Klassement) wanneer u een renner op de goede plaats heeft voorspeld. Voor elke plaats, die u ernaast zit gaan er 5 punten af. Voorbeeld: u vult een renner in op plaats 3 van het Gele Trui Klassement, maar hij belandt uiteindelijk op plaats 7. U ontvangt dan 25 – (7–3) * 5 = 5 punten.

* Daglijst: Voor het dagprijsklassement geldt de volgende puntenverdeling: de renner die de etappe wint ontvangt 55 punten, nummer 2: 44 punten, nummer 3: 35 punten, nummer 4: 27 punten, nummer 5: 21 punten, nummer 6: 16 punten, nummer 7: 11 punten, nummer 8: 8 punten, nummer 9: 5 punten, nummer 10: 3 punten.
Bijzondere regel: HUMCOVEN DAGLIJSTEN PUNTENBOOSTER. Elke deelnemer die op de tweede rustdag met al zijn allroundlijsten buiten de top 99 van het allroundklassement staat, krijgt in de laatste week dagelijks 15% bovenop de door zijn renners gescoorde punten. De behaalde score*1,15 is dan het puntenaantal waarmee met een daglijst wordt meegestreden in het dagprijsklassement in de laatste week.  

Voorwaarden en wetenswaardigheden bij deelname:

 • Inschrijven gaat via het digitale inschrijfformulier met gebruik van de door ons vanaf 23 juni op de site gepubliceerde rennernummers (let op: dit zijn niet de rugnummers die de Tour de France-directie toewijst).
 • U kunt zich (bij voorkeur via mail) inschrijven t/m zaterdag 26 juni 12.00 uur.
 • Wijzigingen in uw inschrijving kunnen ook tot en met zaterdag 26 juni 12.00 uur worden doorgegeven. Dit doet u door een volledig geüpdatete inschrijfformulier in te sturen.
 • U ontvangt een automatisch antwoord als wij uw inschrijving ontvangen hebben. Wij controleren de mail niet inhoudelijk. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van het inschrijfformulier en het toevoegen van het inschrijfformulier als bijlage aan de mail.
 • Indien u niet digitaal kunt inschrijven, kunt u het beschikbare PDF-inschrijfformulier printen, invullen en als foto opsturen naar of persoonlijk afgeven bij een van de organisatoren. Let er hierbij ook op de rennernummers.
 • Het invullen van rennernummers op het inschrijfformulier is verplicht.
 • Indien rennernummer en rennernaam niet corresponderen telt de rennernaam.
 • Het inschrijfgeld moet uiterlijk maandag 29 juni 2021 door de organisatie ontvangen zijn. Zie het inschrijfformulier voor ons bankrekeningnummer of betaal eenvoudig via Tikkie (zie onze website onder inschrijfformulier).
 • Er geldt een regel van maximaal 2 allround- en 3 daglijstinschrijvingen per persoon. Bij schijn van onsportiviteit op dit vlak kan de organisatie besluiten tot uitsluiting van deelname.
 • Wanneer deelnemers gelijk eindigen op een prijs opleverende plaats, worden de bijbehorende prijzen gelijkelijk verdeeld onder deze deelnemers, tenzij het gaat om de eerste plaats in het allroundklassement. De beste voorspeller van de eindklassementen wint daar bij gelijk eindigen (als dit ook gelijk is wordt gekeken naar de meeste punten in de laatste etappe, en anders evt. verder terug).
 • Dagprijzen van in totaal minder dan 1 euro worden niet uitgekeerd.
 • De uitslag die op de officiële Tour de Francesite staat, wordt gebruikt om de punten in te vullen. Wanneer de organisatie van de Tour besluit een etappe-uitslag achteraf (maar voor publicatie eindstand van ons Tourspel) te corrigeren, corrigeren wij de punten in het spel ook.
 • Het is niet toegestaan om op één lijst meerdere keren dezelfde renner in te vullen. Dit geldt ook voor de voorspelling van één bepaald eindklassement. Wanneer de organisatie dit tegenkomt vervalt de dubbele renner uit de lijst en komt een reserverenner erin.
 • De verschillende prijzenverdelingen zullen zo snel mogelijk (uiterlijk binnen drie dagen na aanvang van de Tour) worden bekendgemaakt op onze website.
 • Na afloop van de Tour worden prijzen waar mogelijk persoonlijk overhandigd en anders worden deze per bankrekening overgemaakt of per post opgestuurd.
 • Vul a.u.b. alle personalia in op het inschrijfformulier zodat wij u indien nodig kunnen bereiken.
 • Mocht de Tour staken vóór de tweede rustdag, wordt het allround-inschrijfgeld teruggestort. Bij staking na (de start van) de etappe na de tweede rustdag wordt altijd een allround eindstand opgemaakt met bijbehorende prijsuitreiking.
 • Dagprijzen worden dagelijks toegekend. Mocht de Tour staken, zal het overgebleven dagprijzengeld overgemaakt worden aan een te bepalen goed doel.
 • In zaken waarin het reglement niet voorziet beslist de organisatie.

Ga naar het inschrijfformulier