Krachtsexploot van Kristoff op Champs-Élysées

Europees kampioen Alexander Kristoff vloert de concurrentie in de traditionele slotetappe van de Tour. John Degenkolb en Arnaud Démare, de overgebleven topsprinters naast Sagan, worden twee en drie. Met zijn overwinning heeft Kristoff eindelijk weer een Tourzege in de wacht gesleept. Zijn enige twee andere zeges in La Grande Boucle vonden in 2014 plaats toen hij een stormachtige opkomst kende en daardoor in Noorwegen als de opvolger van de God of Thunder – Thor Hushovd – werd gezien. Kristoff heeft die verwachtingen echter nooit helemaal kunnen waarmaken. Zo kwam Hushovd in de Tour bijvoorbeeld tot 12 etappezeges. Kristoff heeft er met zijn zege van vandaag wel evenveel als leeftijdgenoot en landgenoot Edvald Boasson Hagen, die ooit ook een grotere toekomst werd voorspeld dan is uitgekomen.

In het Humcoven Tourspel slaan de lijstjes met relatief veel sprinters hun slag. Niels Bosten en Jan Matheeuwsen maken de grootste sprong naar plek 5 respectievelijk plek 9. Vanaf plek 4 tot en met plek 12 staat het relatief dicht op elkaar dus na de klassementsvoorspellingen kan de top tien nog behoorlijk gehusseld worden. Nog meer mensen maken natuurlijk kans op een prijsje gezien er dit jaar twaalf prijzen te winnen zijn. Morgen om 22.30 zullen we de eindstand van het Humcoven Tourspel 2018 en de winnaars van de bonusprijzen bekend maken. Volgend weekend zal de organisatie zo veel mogelijk winnaars persoonlijk hun prijs overhandigen.

De laatste dagprijs wordt gedeeld door 13 deelnemers. Niemand had Jasper de Buyst (naast de andere benodigde namen) om zo nog het verschil te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.