René Daniëls wint met unieke dubbel Humcoven Tourspel

René Daniëls is zoals verwacht niet meer in problemen gekomen met de eindvoorspellingen en vermorzelt de concurrentie door zowel plek één als plek twee in bezit te nemen in de elfde editie van het Humcoven Tourspel. Dat René de elfde editie wint moet haast wel goddelijke voorzieningheid zijn. Elf kent namelijk als belangrijkste associaties carnaval en gek; wie René kent weet dat beide associaties hem als gegoten zitten. Nooit eerder kon iemand overigens zulke papieren voorleggen als René. Waar dubbelen in de top tien bij een overwinning al vaker voorgekomen is – het is zelfs meer regel dan uitzondering -, is het goud én het zilver winnen een uniek staaltje kunst. De kracht van de lijsten van René zat hem in het twee keer spelen van Edvald Boasson Hagen, het één keer spelen van Uran en Barguil en het weglaten van relatief veel gespeelde namen als Chaves, Fuglsang, Izagirre en Pinot.

Op plek drie is zeer verdienstelijk Joël Fliek geëindigd, de oud-winnaar van het Humcoven wk-spel. Vanaf etappe twee heeft Joël slechts drie etappes niet in de top drie gestaan. Joël speelde zeer aanvallend door relatief veel sprinters te spelen. Op één lijst betaalt dit zich in ieder geval uit. Maarten Schoemaker eindigt als vierde. Voor het eerst haalt hij top tien in het Humcoven Tourspel. Voor de Nijmeegse econoom en fervent wielrenner zal dit ongetwijfeld naar meer smaken. De vijfde stek wordt bezet door José Fliek; zij is de enige die net als vorig jaar in de top tien eindigt.

Niels Bosten levert net als René Daniëls een prachtige prestatie af. Hij legt zowel op de zesde als op de zevende plek beslag. Organisator Bjorn Molling maakt de grootste sprong na de voorspelling van de eindklassementen en eindigt samen met Niels Bosten op plek zeven. Het is een publiek geheim dat hun gedeelde liefde niet alleen die voor het wielrennen is, maar ook die voor de 100procentgezond dames afkomstig uit Ulestraten. Daarnaast vormen zij samen met Stefan Dreezen een krachtig triplet dat in het grootste wielerspel van Nederland al eens op het hoogste treetje van het eindpodium stond. De top tien wordt van het Humcoven Tourspel 2017 wordt gecompleteerd door Michiel Daamen, de man van de oneven jaren, en Marco Roos, runner-up van 2014.

De laatste geldprijs is in de wacht gesleept door Lorraine & Harmen, Mathijs Didden en Ron van Rosevelt. Zij scoorden het beste in de voorspelling van de eindklassementen. In plaats van te loten, de prijs door drie te delen of extra spelregels toe te voegen heeft de organisatie besloten om alle drie de waarde van één allroundlijst terug te geven (€ 7,- per stuk) en zo dus iets meer dan de begrote € 15,- uit te keren. In de getoonde eindstand is op basis van alfabetische volgorde de voorspelling van de lijst van Lorraine & Harmen afgedrukt; de voorspelling van de andere lijsten kan hiervan afwijken. In de gele trui wisten Harmen & Lorraine goed te scoren met Chris Froome, Fabio Aru, Romain Bardet en Daniel Martin. In de groene trui kwam Matthews bovendrijven na het uitvallen van Sagan en ook met Greipel en Kristoff werd gescoord. In de bolletjestrui haalden ze net als vele deelnemers geen punten met hun voorspelling. Helaas voor deze drie lijsten betekent hun goede eindschot geen klassering in de top tien van de eindstand.

Buiten de geldprijswinnaars, kent het HUMCOVEN TOURSPEL nog meer winnaars. Gisteren werd al bekend gemaakt dat Hans Scheermeijer als enige deelnemer alle puzzels in de Humcoven Tourpuzzel juist heeft opgelost. Hij wordt hiervoor beloond met een mooie verrassingsprijs die te maken heeft met de Tour de France. Daarnaast zijn er uiteraard de winnaars van de bonusvragen. Bonusvraag 1, de winnaar van ploegenklassement, dit jaar op het conto bijgeschreven van de Britse formatie Sky, werd door 41 deelnemers goed voorspeld. Na loting is het Fernand Tielens uit Maastricht die zich de gelukkige winnaar mag noemen. Bonusvraag 2, de winnaar van het jongerenklassement met als antwoord Simon Yates (Simon volgt hiermee zijn broer Adam op), werd door liefst 43 deelnemers goed beantwoord. Beppy & Giel Klaver uit Bussum, al jarenlang trouwe deelnemers aan ons Tourspel, komen hierbij uiteindelijk als winnaar uit de bus. Bonusvraag 3, het aantal uitrijders met als antwoord 167, werd door drie deelnemers exact juist voorspeld. Dennis Bravenboer is het lot het gunstigst gezind; hij komt als winnaar uit de koker. Voor hem en de andere winnaars geldt dat ze spoedig een mooie verrassingsprijs gerelateerd aan de Tour tegemoet mogen zien!

De gewonnen prijzen in het allroundklassement zullen waar mogelijk komend weekend persoonlijk overhandigd worden. Ook een aantal dagprijswinnaar zal geprobeerd worden de hand te schudden. We zullen daartoe nog in contact treden met de diverse prijswinnaars. Prijzen die niet persoonlijk overhandigd kunnen worden zullen worden overgemaakt of – indien in natura – per post worden toegestuurd.

Ten slotte rest de organisatie om iedereen te danken, te beginnen bij al onze deelnemers voor hun enthousiaste deelname, maar ook woorden van dank aan onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk, zonder wiens bijdrage het HUMCOVEN TOURSPEL nooit tot zo’n mooi spel zou zijn uitgegroeid met ieder jaar weer meer deelnemers dan voorheen.

We hopen dat iedereen terugkijkt op een mooie Tour en veel spelvreugde heeft ervaren bij ons Tourspel. Uiteraard hopen we iedereen volgend jaar op 7 juli – een week later dan normaal – terug te zien bij het Grand Départ op de beruchte Passage du Gois. Onze eigenste Tom Dumoulin zal dan mogelijk voor het geel gaan strijden, een prachtig vooruitzicht.

Vive le Vélo en tot volgend jaar!

3 reacties op “René Daniëls wint met unieke dubbel Humcoven Tourspel

  1. Het was weer uitstekend georganiseerd en de dagelijkse terugblik op de etappe van de dag ervoor, was heel leuk om te lezen !
    Tot volgend jaar.

  2. Organisatie bedankt voor jullie vele werk het was weer prima en leuk georganiseerd,graag tot volgend jaar,Beppie en Giel KLaver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.