Revanche voor Groenewegen

Na een mislukte openingsweek slaat Dylan Groenewegen vandaag terug. Hij is de snelste van het sprintersgilde en geeft Caleb Ewan en Peter Sagan het nakijken in Chalon-sur-Saône. Groenewegen revancheert zich daarmee voor het mislopen van zijn gele droom in Brussel en de vijfde plek van afgelopen dinsdag. Het is ook een compliment aan ploegleider Frans Maassen die het vertrouwen bij de Amsterdammer heeft teruggebracht. Groenewegen boekt zijn vierde Touroverwinning ooit, voor Jumbo-Visma is het al de derde keer in deze Ronde van Frankrijk dat zij de ritwinst pakken. Matteo Trentin lootste vandaag zijn kopman Adam Yates in veilige haven en Christophe Laporte kwam op achterstand binnen. Deze twee namen zijn daarom de opvallendste afwezigen in de sprint.

Ook Sander Verhaegh revancheert zich vandaag voor zijn mindere score gisteren. Als ‘vanouds’ blijkt hij weer het beste in de sprintaankomsten. Nizzolo, Stuyven en Pasqualon maken het voornaamste verschil. Niels Bosten en Wim Janssen wisselen van elkaar met positie; Niels is nu tweede en Wim derde. Regerend winnaar van het Humcoven Tourspel, Mike Deswijzen, vinden we terug op plek 21 in de allroundstand.

Mike Theunissen had vandaag enkel een dienende rol aan zijn winnende sprintkopman. Dit betekent dat Lars Vrancken eens niet de eerste dagprijs bij een sprint opeist. Deze is met tien uit tien namen meer dan terecht voor George van der Velden. De naam van Jasper Philipsen blijkt goud waard te zijn. Hans Scheermeijer eindigt samen met een tweede lijstje van George van der Velden op plek twee. De laatste twee dagprijzen worden onder dertien deelnemers verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.