Sagan ongenaakbaar voor concurrentie

Peter Sagan doet zijn bijnamen Hulk en Terminator weer eens eer aan. Hij pakt op niet mis te verstane wijze zijn tweede ritzege in deze Tour in een etappe die op zijn maat gesneden was. Daarnaast verstevigt hij zijn positie in het groen. Het helpt daarbij als de grootste concurrent in dit soort etappes, Michael Matthews, er niet meer bij is. Matthews moest met een buikgriep gedwongen de Tour verlaten en was al niet meer in staat om vanmorgen op te stappen. Een en ander is uiteraard een aderlating voor Tom Dumoulin in zijn jacht op de eerste Nederlandse Tourzege sinds Joop Zoetemelk. Voor het Humcoven Tourspel betekent het afstappen  van Matthews dat voor het eerst de dynamiek van de reserverenners een rol gaat spelen.

In het Humcoven Tourspel grijpt Mike Deswijzen de macht met een mooi rijtje heuvelspecialisten dat op zijn lijstje prijkt. Maarten Schoemaker en Dennis Wellink vormen de naaste belagers. Math Cobben, de leider van gisteren, is nu terug te vinden op plek vier. De dagprijs wordt gedeeld door Hans Scheermeijer, Tom Dijkerman en Ron van Rosevelt. René Daniëls en Bram Volders eindigen op respectabele achterstand vierde en vijfde.

Morgen kunnen we dezelfde renners als vandaag aan het front verwachten als het peloton twee maal de Mur van Bretagne voorgeschoteld krijgt. De laatste winnaar op de ‘Franse Cauberg’ is Alexis Vuillermoz. Destijds in 2015 waren de verschillen tussen de toppers klein. Morgen zijn daarom ook geen grote verschillen te verwachten. Daarvoor moeten we wachten tot aanstaande zondag als 15 stoffige kasseistroken op het programma staan. Slecht zijn op de Mur is echter vaak wel een teken aan de wand voor het verdere Tourloop van een renner; zo kwamen de heren Nibali, Pinot en Bardet in 2015 op relatief wat grotere achterstand binnen, wat zij verderop in de Tour nooit meer goedmaakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.