Simon Yates opnieuw succesvol; Alaphillipe begint te kraken

Simon Yates heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. Zijn tweede succes deze Tour, ditmaal een Pyreneeënrit met aankomst bergop in Foix. Donderdag was hij al de beste in een sprintje in het dal in Bagnères-de-Bigorre. Vandaag kwam hij solo aan. Hij was de laatste der Mohikanen van een grote groep, met daarin een aantal verliezers van gisteren: Nairo Quintana, Romain Bardet en Dan Martin. Zij werden allen nog ingerekend door het peloton van de klassementsrenners. Yates wist op eigen kracht uit handen van dat peloton te blijven. Achter hem werd wel een felle strijd gevoerd. De winnaar van gisteren, Thibaut Pinot en de Spaanse klimgeit Mikel Landa finishten respectievelijk als tweede en derde. Het Geel bleef weliswaar nog in handen van Julian Alaphilippe, maar hij moest uiteindelijk wel tijd toegeven op concurrenten als Bernal, Buchmann, Kruijswijk en Thomas. De rustdag van morgen zal hem gelegen komen. De Tour is sinds jaren nog niet zo open geweest, dat is een garantie voor spektakel in de Alpen, later deze week.

Ook in het HUMCOVEN TOURSPEL is het spannend, al is er wel een tendens zichtbaar waarbij Wim Janssen en Niels Bosten in bergetappes uitlopen op de concurrentie. Wim Janssen gaat afgetekend aan de leiding met daarachter Niels Bosten die ook een gaatje op de concurrentie heeft. Tussen Wim en Niels scheelt het twintig punten. Jean Houben is de nieuwe nummer drie, met Beppie Klaver, Michiel Ghijsen en Stefan Dreezen in zijn nek. Nieuw in de top tien is de naam van Marco de Keijzer. Hij eindigde al drie keer eerder als nummer vier in de geschiedenis van het Humcoven Tourspel, en werd ook al een keer derde. Momenteel bekleedt hij plek negen. Sander Verhaegh, tot eergisteren koploper in ons Tourspel, zakt wat verder weg en is de huidige nummer 7. Pierre Thijssen staat na een goede dagscore van Piet Schols steviger op de rode lantaarnplek. Uittredend winnaar Mike Deswijzen doet het op een negentiende plek verdienstelijk.

Ondanks de rode lantaarn in het allroundklassement weet Pierre Thijssen met zijn klimmerslijst wel de dagprijs binnen te halen. Net als afgelopen donderdag is Simon Yates voor hem belangrijk. Jack Molling geeft zijn Tour wat glans door op plek twee de 5 euro binnen te halen. Bram Jansen is derde in de dagprijs. De laatste twee prijzen worden verdeeld onder Tristan Bosch, Wim Janssen en Bjorn Molling.

Een reactie op “Simon Yates opnieuw succesvol; Alaphillipe begint te kraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.