Reglement

Open het reglement voor het HUMCOVEN TOURSPEL 2017 in PDF.

Deelname aan dit wielerspel staat open voor alle bekenden van de organisatoren en aanverwanten daarvan. Voor slechts € 7,- speelt u gedurende de hele Tour al mee met één allroundlijst. U kunt daarnaast nog een tweede allroundlijst invullen. De kosten hiervan bedragen ook € 7,-.

Daarnaast kunt u zich inschrijven met (maximaal) drie daglijsten. Hiermee speelt u iedere dag mee in het dagprijsklassement én kunt u dus iedere dag iets winnen! Een daglijst vult u al in voor € 4,- per lijst (meedoen met minstens één allroundlijst is hierbij verplicht).

Dit wielerspel heeft geen commercieel oogmerk en behoudens een kleine bijdrage aan administratiekosten worden alle inschrijfgelden uitgekeerd.

U kunt zich inschrijven tot en met zaterdag 1 juli 15.00 uur!

Algemene Spelregels:

* Allroundlijst: Met deze lijst speelt u mee voor het eindklassement van het HUMCOVEN TOURSPEL. Uw lijst zal voor dit klassement idealiter bestaan uit de juiste mix van sprinters, klimmers, heuvelspecialisten en tijdrijders. Welke lijst gedurende de gehele Tour bij elkaar de meeste punten scoort wint het spel! Om mee te doen met een allroundlijst dient u 20 renners en 5 reserverenners in te vullen. Daarnaast vult u het eindklassement van de Gele Trui, Groene Trui en Bolletjestrui in (inclusief reserves).

 * Daglijst: Om goed te kunnen scoren in het dagklassement is het raadzaam daglijsten in te vullen met ofwel alleen sprinters ofwel alleen klimmers ofwel een juiste mix van eendagscoureurs, heuvelspecialisten en sprinters. Halen uw renners op een dag bij elkaar opgeteld de meeste punten dan bent u de winnaar van de dagprijs. De twee individuele tijdritten tellen niet mee in dit klassement, iedere andere dag valt er dus wel een prijs te behalen! Om mee te doen met een daglijst vult u 15 renners en 5 reserverenners in.

* Reserverenners: Voor beide soorten lijsten geldt dat u reserverenners invult voor het geval dat een of meerdere van uw basisrenners of ingevulde renners voor de eindklassementen gedurende de Tour uitvallen (dit kunnen ook ingevallen reserverenners zijn die op hun beurt de Tour weer hebben verlaten). Een reserverenner vervangt een basisrenner in de eerste etappe waarin de basisrenner niet meer van start gaat. Reserverenners ingevuld bij de eindklassementen vervangen niet de uitgevallen renners, maar alle renners schuiven van onderop een plaatsje op in de eindrangschikking.

Een deelnemerslijst van de renners en het globale etappeschema zijn te vinden op de informatie pagina.

Puntenverdeling:

* Allroundlijst: Voor het allroundklassement geldt per etappe de volgende puntenverdeling: heeft u de renner die de etappe wint dan ontvangt u 25 punten, voor nummer 2 ontvangt u 21 punten, nummer 3: 18 punten, nummer 4: 17 punten en zo verder tot en met nummer 20 voor welke u 1 punt ontvangt. Wanneer een renner gedurende de Tour op doping wordt betrapt óf uit koers wordt genomen door de Tour de France-organisatie vanwege vermeend dopinggebruik, worden de behaalde punten van deze renner vermenigvuldigd met 2/3 en afgerond naar beneden. Bijvoorbeeld: een renner heeft al 70 punten behaald en moet vervolgens vanwege dopingperikelen uit de Tour de France stappen. Dit levert u dan nog maar 70 * 2/3 = afgerond 46 punten op.

Extra punten kunt u verdienen met uw allroundlijst door de eindklassementen in de Tour juist te voorspellen. U ontvangt hiervoor 25 punten (Gele Trui Klassement) of 15 punten (Groene Trui en Bolletjes Trui Klassement) wanneer u een renner op de goede plaats heeft voorspeld. Voor elke plaats, die u ernaast zit gaan er 5 punten af. Bijvoorbeeld: u vult een renner in op plaats 3 van het Gele Trui Klassement, maar hij belandt uiteindelijk op plaats 7 dan ontvangt u 25 – (7–3) * 5 = 5 punten. Degene die als beste uit de voorspelling van de eindklassementen komt wint ook een prijsje!

* Daglijst: Bij de daglijst geldt iedere etappe de volgende puntenverdeling: de renner die de etappe wint ontvangt 55 punten, nummer 2: 44 punten, nummer 3: 35 punten, nummer 4: 27 punten, nummer 5: 21 punten, nummer 6: 16 punten, nummer 7: 11 punten, nummer 8: 8 punten, nummer 9: 5 punten, nummer 10: 3 punten. In deze puntenverdeling ligt meer nadruk op het voorspellen van de hoogstgeplaatste renners in een etappe.

Voorwaarden en wetenswaardigheden bij deelname:

* Bij een inschrijving moet het inschrijfgeld uiterlijk maandag 3 juli door een van de organisatoren ontvangen zijn, anders is deelname niet gegarandeerd. Het inschrijfgeld overmaken per bankrekening gaat via NL78 RABO 0109707397 ten name van BPJ Molling te Meerssen. Vermeld duidelijk uw naam, aantal inschrijvingen en dat het handelt om het HUMCOVEN TOURSPEL 2017.

* Er geldt een regel van maximaal 2 allround- en 3 daglijstinschrijvingen per persoon en het is niet toegestaan om hetzelfde bankrekeningnummer te gebruiken voor inschrijfgelden vanaf verschillende inschrijfadressen.

* Wanneer deelnemers gelijk eindigen op een prijs opleverende plaats, worden de bijbehorende prijzen gelijkelijk verdeeld onder deze deelnemers, behoudens wanneer het om de eerste plaats gaat. De beste voorspeller van de eindklassementen wint bij gelijk eindigen (als dit ook ex aequo is wordt gekeken naar de meeste punten in de etappe die het laatst verreden is)

* Prijzen lager dan 1 euro worden niet uitgekeerd.

* De uitslag die op de officiële Tour de France site staat, wordt gebruikt om de punten in te vullen. Wanneer de organisatie van de Tour besluit een etappe-uitslag achteraf (maar voor publicatie eindstand van ons Tourspel) te corrigeren, corrigeren wij de punten in het spel ook.

* Het is niet toegestaan om op één lijst bij de voorspelling van één klassement meerdere keren dezelfde renner in te vullen, het is ook niet toegestaan om op één lijst meerdere keren dezelfde renner in te vullen bij de renners, die iedere etappe in aanmerking komen voor de punten.

* De prijzenverdeling zal vlak na de start van de Tour worden bekendgemaakt op onze website.

* Na afloop van de Tour worden de prijzen daar waar mogelijk persoonlijk overhandigd en anders worden deze per bankrekening overgemaakt.

* Vul a.u.b. alle personalia in op het inschrijfformulier zodat wij u indien nodig kunnen bereiken.

* In zaken waarin het reglement niet voorziet beslist de organisatie.