Strijdlustige Trentin grijpt de winst in Gap

Europees Kampioen Matteo Trentin is winnaar geworden van de overgangsrit naar Gap. Naast de dagwinst krijg hij volledig terecht de prijs van de strijdlust. Trentin was een van de aanstichters van de grote kopgroep, die vandaag niet had kunnen uitblijven, en durfde op ruim 10 kilometer voor de streep de aanval in te zetten. Niemand kon de sterke Italiaan volgen. Voor zijn ploeg Mitchelton Scott alweer de vierde ritzege van deze Tour, elk geboekt vanuit de aanval. Achter Trentin eindigden de Deen Kaspeer Asgreen en Belg Van Avermaet als tweede respectievelijk derde. Andere interessante namen voor ‘de lijstjes’ in de kopgroep waren Edvald Boasson Hagen (plek 13) en Jaspar Stuyven (plek 18).

In het HUMCOVEN TOURSPEL zakt Niels Bosten van plek twee naar plek vijf. Plek twee wordt nu gedeeld door Jean Houben en Beppie Klaver. Jean scoorde vandaag belangrijke punten met Dylan Teuns. Beppie en hij kennen nu een achterstand van 33 punten op Wim Janssen. Vanaf morgen gaat het peloton drie dagen de Alpen in en zal de Tour beslist gaan worden. Het klassement in ons Tourspel zal dan in de plooi vallen, al is er zondag nog het klassieke sprintersbal op de Champs-Élysées en zijn er nog de punten van de eindklassementvoorspellingen.

De dagprijs van vandaag is een prooi geworden voor de tot op heden meest succesvolle vrouw in het Tourspel dit jaar, Beppie Klaver. Ze had geen puntenbooster nodig om met de top drie van de rituitslag het volle pond binnen te halen. Armand Jeurissen werd met het zetje van de puntenbooster in de rug tweede, terwijl Wim Janssen op plek drie nog maar eens een prijs toevoegde aan zijn prijzentotaal van dit jaar. De laatste twee dagprijzen worden gedeeld door Bjorn Molling en Tom Dijkerman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.