Van Aert snelste tegen de klok in Saint-Émilion

De vlakke tijdrit van 30,8 kilometer tussen Libourne en Saint-Émilion is gewonnen door Wout van Aert. Hij was op het parcours gemaakt voor getalenteerde hardrijders als Küng, Asgreen en Bissegger duidelijk het snelste. De Belg wint daarmee na de Mont Ventoux rit zijn tweede etappe in deze Tour. Tadej Pogacar, die weet dat hij veilig het Geel Parijs kan binnenrijden, eindigde zonder risico’s te nemen op plek acht. Super allrounder Van Aert geeft met zijn overwinning de bijzondere Tour van Jumbo Visma extra kleur. Een Tour waarin de ploeg kopman Roglic al vroeg zag afhaken na een valpartij, en het Deense talent Vingegaard daarentegen zijn doorbraak als ronderenner beleefde. Vingegaard was ook in de tijdrit weer ongekend sterk met een derde plek, en mag in Parijs zelfs als tweede het eindpodium gaan betreden. Carapaz is INEOS beste op plek drie in de eindstand. Ben O’Connor wordt enigszins verrassend vierde, en Wilco Kelderman verdienstelijk vijfde. Maar voor we de definitieve eindstanden opmaken in de Tour wacht eerst nog de traditionele sprint in Parijs. Gaat Mark Cavendish daar wielerhistorie schrijven en alleen recordhouder etappeoverwinning worden?

Wie ook steeds dichter bij historie schrijven komt is Hans Scheermeijer. Hij heeft nog steeds een voorsprong van twintig punten op Maarten Schoemaker. Maar naast de sprinters in de laatste etappe kunnen ook de eindvoorspellingen nog voor verschillen zorgen. Op het voorlopige podium van ons Humcoven Tourspel klimt naar plek drie Coen Knops. Jerome Houben doet de beste zaken en hij stijgt zes plekken naar een gedeelde zesde plek.

Bij deze tijdrit wordt er geen dagprijsklassement opgemaakt. De laatste dagprijzen zullen op de Champs-Élysées verdeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.