Wout van Aert heerst ook op de Champs-Élysées

Na winst in een bergetappe, na winst in een tijdrit, wint alleskunner Wout van Aert ook de traditionele slotsprint op de Champs-Élysées. Hij houdt Mark Cavendish daarmee van een nieuw record in aantal ritzeges in de Tour af. Landgenoot Jasper Philipsen eindigt als tweede. The Cav als derde. Jumbo-Visma regisseerde spurt, die wegens werkzaamheden 300 meter verder lag dan normaal, uitstekend. Mike Teunissen fungeerde als lead-out en Van Aert ging in zijn wiel op een ruime 250 meter van de meet aan. Van Aert gooide de deur dicht voor Cavendish en de rest is geschiedenis. Eddy Merckx zal ongetwijfeld een mooie fles bubbels naar huize Van Aert sturen.

Wie de fles mag ontkurken als winnaar van het Humcoven Tourspel zal morgenavond 23.00 uur bekend worden gemaakt als de eindstand inclusief klassementsvoorspellingen geplaatst wordt. Ook zullen dan de winnaars van de bonusprijzen bekend worden gemaakt. Vooralsnog staat Hans Scheermeijer fier op kop met in zijn spoor Ike Simoncini en Coen Knops. Jan Matheeuwsen springt de top tien weer in. Blijft het zo of gaat iemand voor een verrassing zorgen?

De laatste dagprijs wordt opgepikt door VGGM’er Dave van Toor met Luka Mezgec op zijn lijst naast de logische namen. Armand Jeurissen pakt zonder Matthews, maar met Mezgec zilver en brons. De grijpstuivers zijn voor Charles Mekes, Jack Molling en Tristan Bosch.

Een reactie op “Wout van Aert heerst ook op de Champs-Élysées

  1. Hartelijk dank voor het wederom zo goed verlopen tourspel en tot volgend jaar.
    P.s. we zouden het leuk vinden als je ons prijzengeld wil schenken aan iets wat de waterramp helpt .
    bedankt Bep & Giel klaver Bussum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.