Zuid-Afrikaans succes op Quatorze Juillet

Daryl Impey is de winnaar geworden van de tweede overgangsetappe in het Centraal Massief. Zeven is ongetwijfeld zijn geluksgetal, want het is voor het eerst in zijn -zevende – deelname aan de Tour dat de Zuid-Afrikaan een rit weet te winnen. In het verleden kwam hij vaker vanuit een ontsnapping dichtbij, maar uitgerekend op de dag voor aanvallers, de Franse feestdag, is het dit jaar voor hem raak. Overigens had Impey vandaag meer tegenstand te dulden van zijn Belgische collega’s dan zijn Franse metgezellen. Uit een kopgroep van veertien met onder andere Jasper Stuyven en Olivier Naessen bleef hij samen met Tiesj Benoot over. Op de laatste hellende strook van de dag maakten de twee zich los van hun medevluchters. Impey klopte de Belg vervolgens in een sprint-à-deux. Het was alweer twaalf jaar geleden dat een Zuid-Afrikaan een etappe in de Tour wist te winnen. Destijds won Robert Hunter de sprint in Montpellier.

In het HUMCOVEN TOURSPEL zijn vandaag weinig punten uitgekeerd. In de top vier van het klassement verandert er dan ook niets. Het zijn vooral de lijstjes met Jasper Stuyven en Edvald Boasson Hagen die weten te stijgen.

Giel Klaver wint de dagprijs en had daarvoor ook enkel ritwinnaar Impey en runner-up Benoot nodig. Tweede in de dagprijs is Michiel Ghijsen, plek drie is voor Maarten Schoemaker. De laatste twee dagprijzen worden gedeeld door Beppie Klaver en Pieter de Graaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.