Prijsuitreiking HUMCOVEN WKSPEL

De organisatie heeft gisteren en vandaag een ‘Tourtje’ gemaakt door Zuid-Limburg om een aantal prijswinnaars persoonlijk de hand te schudden en de gewonnen prijs te overhandigen.  Allereerst werd de woning van winnaar Piet Lonis aangedaan. Piet kon ervan genieten dat hij zoon Niek uiteindelijk verslagen had, terwijl dat er een tijd lang niet naar uitzag. Verder had hij de knop al omgezet naar de Tour getuige een mooie tour-poster op de kamerdeur. De organisatie werd gastvrij onthaald en kreeg een paar mooie voetbal- en wielerverhalen uit de oude doos te horen. Daarna werd Jeroen Ummels getroffen, die terugkwam van een overheerlijke barbecue een andere deelnemer aan ons spel, Willy Ummels. Ten slotte werd Geert Schreurs zijn periodetitel overhandigd en Ricardo Weiss de bonusprijs. Vandaag werden de familie Nypels, Guido Penders, Thomas Croughs, Jean Ghijsen en Ralph Dreessen in het zonnetje gezet. Vooral het bezoek aan deze laatste is de organisatie bijgebleven vanwege het overheerlijke stuk zelfgebakken vlaai dat de organisatoren voorgeschoteld kregen.

Piet Lonis en de Organisatie
Winnaar van het HUMCOVEN WKSPEL Piet Lonis vergezeld door de organisatie.

Piet Lonis kroont zich tot eindwinnaar van het HUMCOVEN WKSPEL

Piet Lonis, al jarenlange trouwe deelnemer aan ons spel als lid en voorzitter van Buurtvereniging Humcovenderveld Meerssen, heeft de winst in het HUMCOVEN WKSPEL naar zich toegetrokken. Hij zette zijn geld  en vertrouwen in de finale op ‘Die Mannschaft’, wat de mannen van Joachim Löw niet beschaamd hebben. Na een moeizame strijd trok Duitsland en daarmee Piet Lonis uiteindelijk aan het langste eind in het wereldkampioenschap voetbal 2014. Zo valt er deze voetbaljaargang toch nog wat te vieren voor Piet, zijn favoriete club Roda JC degadreerde namelijk dit seizoen uit de eredivisie. Piets eindzege krijgt nog meer glans doordat hij tevens periodetitel vijf pakt. Zoon Niek Lonis deelt enigszins in de vreugde doordat hij al eerder periodetitel twee pakte.

Op plaats twee is verdiend de financieel specialist uit Nijmegen, Maarten Schoemaker, geëindigd. Maarten heeft gedurende het hele spel in of rond de top tien gestaan met een mooie tweede plaats als uitkomst. De derde plek is weggelegd voor Paul Brauers. Paul miste net aan de tweede periodetitel, maar dit gemis is door deze ‘bronzen plak’ ruimschoots goed gemaakt. Op de vierde stek zijn Jesper en Lynn Nypels geëindigd. Deze combi hebben we het hele WKSPEL niet aan de top gezien, maar wie het laatst lacht, lacht duidelijk het best! De vijfde plaats is weggelegd voor oud-winnaar en winnaar van periodetitel vier, Jeroen Ummels, die bij winst voor Argentinië wederom op het hoogste schavot had mogen staan. De Albicelestes lieten Jeroen echter in de steek.

Gedeeld zesde is Ralph Dreessen geworden tezamen met…… ja…… met…… opnieuw Ralph Dreessen! Een ongelofelijk toeval en een knappe prestatie om met twee verschillende lijsten aan het eind hetzelfde aantal punten te scoren en zo hoog te eindigen. Ralphs hoge eindklassering wordt kracht bijgezet door winst in de eerste periode. Stefan Verheul, George van der Velden en Guido Penders maken de top tien compleet met respectievelijk plek acht en een gedeelde plek negen.

Naast bovenstaande winnaars van de eindprijzen zijn er ook nog de winnaars van de bonusprijzen te verkondigen. Gisteravond heeft loting plaatsgevonden door beëdigd ‘wedstrijdcommissaris’ en enthousiast deelnemer Johan Bosma, wiens handstrekking de volgende gelukkigen opleverde. De tegoedbonnen van Keurslagerij America behorend bij bonusvraag 1 en 3 zijn gewonnen door Ricardo Weiss en Thomas Croughs. Ricardo Weiss was een van de zeventien inschrijvingen die Vlaar goed voorspelde  als speler die de meeste minuten zou maken voor het Nederlands Elftal. Thomas Croughs was een van de  - toevalligerwijs ook – zeventien inschrijvingen die Robben goed voorspelde als speler die de meeste minuten zou maken voor het Nederlands Elftal. Zowel Ricardo als Thomas konden bij bonusvraag 1 winnen, omdat bonusvraag 3 (uit welk land komt de topscorer) met antwoord Colombia geen goede inzender kende. Daarmee kon de prijs van bonusvraag 3 doorschuiven als extra prijs naar bonusvraag 1.  Bonusprijs 2, de tegoedbon van Eetcafé Basiliek, is toegevallen aan Jean Ghijsen. Jean voorspelde net als zes anderen het aantal rode kaarten van tien stuks in totaal, correct.

Wij als organisatie feliciteren alle prijswinnaars, daar waar mogelijk zullen de gewonnen prijzen volgend weekend (zaterdag/zondag) door ons persoonlijk overhandigd worden. Wij hebben ook dit jaar het HUMCOVEN WKSPEL met veel plezier georganiseerd en hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen. Daarnaast hopen wij uiteraard iedereen met een goed gemoed terug te zien bij het HUMCOVEN EKSPEL van 2016.

Ten slotte danken wij een ieder die deze editie van het HUMCOVEN WKSPEL mede mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder onze sponsors Bijlesnetwerk, Keurslagerij America en Eetcafé Basiliek.

Au revoir, à la France en 2016!

Piet Lonis grijpt de macht!

Het Nederlands Elftal is er helaas niet in geslaagd om de finale van het WK Voetbal te behalen. Tegen Argentinië werd weliswaar in voetballend opzicht weinig weggegeven, maar aanvallend werd ook niets gecreëerd. Dit betekende opnieuw veroordeling tot strafschoppen, dit keer met fatale afloop. Desondanks mag Oranje terugkijken op een uitstekend toernooi dat gisteravond nog kleur werd gegeven met het behalen van de derde plek ten koste van Brazilië.

Middels het juist voorspellen van de finale van het WK, Duitsland – Argentinië, en Nederland als troostkampioen heeft Piet Lonis momenteel de beste papieren om het HUMCOVEN WKSPEL 2014 op zijn naam te gaan schrijven. De voorzitter van buurtvereniging Humcovenderveld lijkt op het juiste moment koploper te zijn geworden in ons spel en moet alleen nog in spanning afwachten wie vanavond Wereldkampioen voetbal gaat worden. Hier zijn nog 40 punten mee te behalen en dus kunnen theoretisch gezien ook Jeroen Ummels (tweede), Ralph Dreessen (derde), Maarten Schoemaker (vierde), Stefan Verheul (vijfde) en Guido Penders (zesde) kans maken op eindwinst.

Zoals reeds eerder vermeld zal de eindstand met de allesbeslissende voorspelling van de nieuwe wereldkampioen en het slotwoord van de organisatie met daarin opgenomen de winnaars van de bonusvragen dinsdag 22 juli 2014 rond de klok van 21.00 geplaatst worden. We wensen iedereen een mooie finale toe!

Stuivertje wisselen, Jeroen Ummels weer eerste!

Jeroen Ummels heeft zowel Nederland als Argentinië correct voorspeld in de halve finale, waardoor hij weer over Maarten Schoemaker heen wipt naar plek een. Maarten had alleen Argentinië in de halve finale. Is Jeroen Ummels op weg naar een tweede zege of zal hij nog gestuit worden?

Op plek twee vinden we nu Ralph Dreesen, hij klimt twee plaatsen. Ook Piet Lonis en Guido Penders maken een mooie opmars. In de vijfde periode is de leiding in handen van Stefan Verheul, hij heeft een minieme voorsprong op Ralph Dreesen en Robert Stals.

De volgende stand zal op zondagmiddag geplaatst worden. Hierin opgenomen zullen de troostkampioen zijn en de finalelanden. De eindstand met de allesbeslissende voorspelling van de nieuwe wereldkampioen en het slotwoord met daarin opgenomen de winnaars van de bonusvragen zijn te verwachten op dinsdag 22 juli 2014 rond de klok van 21.00. Wij hopen uiteraard dat Nederland in de finale komt, al zullen sommige deelnemers daar mogelijk met gemengde gevoelens naar kijken!

Duitsers bezorgen Maarten Schoemaker koppositie

Met de eerste halve finalewedstrijd vanavond op het programma hebben we een nieuwe koploper in de persoon van Maarten Schoemaker! Maarten voorspelde, net als maarliefst 100 andere lijstjes in het HUMCOVEN WKSPEL 2014, dat Brazilië en Duitsland de halve finales zouden halen. Jeroen Ummels, die voor de halve finales nog de leiding had en nu nummer 2 is, voorspelde juist dat Frankrijk ten koste van Duitsland de finale zou halen. Hij zal dan ook gebaald hebben toen Duitsland in een rechtstreeks duel met de Fransen afrekende in de kwartfinale. Dit euvel overkwam ook Guido Penders, die daardoor met zijn eerste lijstje uit de top tien zakt. In de vijfde periode delen Fernand Tielens en Stefan Verheul momenteel de leiding. Kunnen de voorspellingen van Nederland en Argentinië morgen voor meer verschuivingen in het klassement zorgen?

Jeroen Ummels still on top

Niet veel belangrijke veranderingen in het HUMCOVEN WKSPEL na de voorspellingen van de landen van vanavond in de kwartfinale. Jeroen Ummels blijft aan kop met Maarten Schoemaker en Eric & Inge als eerste achtervolgers. Guido Penders is de grote man in bonus; met twee lijsten staat hij er momenteel uitstekend voor om kans te maken op een hoge eindklassering. Fernand Tielens en Stefan Verheul leiden in de vijfde periode.

Eerste kwartfinalewedstrijden op het programma!

Vanavond worden de eerste kwartfinales van dit WK afgewerkt. Brazilië mag het in een Zuid-Amerikaans ‘onderonsje’ gaan opnemen tegen Colombia nadat eerst de Europese grootmachten Frankrijk en Duitsland elkaar bestrijden voor een plek in de halve finale. In de top van het HUMCOVEN WKSPEL zijn er nauwelijks wijzigingen waarneembaar in de stand, alleen Geert Schreurs moet wat punten toegeven daar hij ten opzichte van de meeste lijstjes Frankrijk niet als kwartfinalist voorspelde. Wellicht brengen de wedstrijden van zaterdag wat meer mutaties in de stand teweeg. Een zestiental lijstjes, waarvan Bram Volders alfabetisch de kar mag trekken, is tot nu toe vlekkeloos begonnen aan de laatste periode van het spel.

Esther Boesten en Jeroen Ummels grijpen beiden Periodetitel IV

Esther Boesten en Jeroen Ummels zijn in de uitslag van de vierde periode ex aequo bovenaan geëindigd. Op een gedeelde zetel mogen beiden zich daarmee kronen tot periodewinnaar en pakken beiden het prijzengeld van de vierde periodetitel! Jeroen Ummels komt nog langszij, omdat Esther Boesten Ecuador in plaats van Zwitserland voorspeld heeft als runner-up van poule E. Vrijdag begint de laatste en beslissende periode voor het eindklassement! In het totaalklassement gaat Jeroen Ummels nog steeds aan de leiding, voor Maarten Schoemaker en Erik & Inge. Niek Lonis, Dennis den Brok, Hub Delahaye, Guido Penders en Harmen Ghijsen keren zijn terug van weggeweest in de top tien. Hans Scheermeijer, Geert Schreurs en Maurice Schmets handhaven zich. Per saldo verandert er niet of nauwelijks iets.

De ontsnapping van Fortaleza; ‘Holanda’ in extremis langs Mexico

Het Nederlands elftal heeft zich gisterenavond alsnog gekwalificeerd voor de kwartfinale. Het bleek een uiterst zware en moeizame opdracht in de bakoven van Fortaleza, te meer daar Nigel De Jong al na 5 minuten geblesseerd afhaakte. Joker Dirk Kuyt mocht voor de 100e keer het shirt van het Koninkrijk der Nederlanden dragen. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel de bal voor de voeten van Wesley Sneijder, die hem eindelijk goed op de pantoffel nam. Met zijn knal werd de minimale 1-0 achterstand op Mexico rechtgetrokken en voortijdige uitschakeling voorkomen. Daar waar menigeen vervolgens de verlenging als reddingsboei zag, volgde er tegen deze verwachting in, in de vierde minuut van de blessuretijd een uiterst discutabele ‘drie keer is scheepsrecht’-strafschop, gecreëerd door Arjan Robben, de kruisraket van een op dat moment va-banque spelend Oranje. Terecht of niet terecht, invaller Klaas-Jan Huntelaar zag zijn kans in ieder geval schoon om te laten zien dat hij niet voor niets was meegereisd naar Brazilië. Zijn koelbloedig genomen strafschop bleek goed voor een plek voor ‘Holanda’ in de kwartfinale, waar Costa Rica wacht. De ‘exotische’ verrassing van dit WK versloeg namelijk later op de avond Griekenland in de strafschoppenserie.

In de nieuwe stand van het HUMCOVEN WKSPEL gaat Jeroen Ummels nog steeds aan de leiding. Maarten Schoemaker is op de tweede plek zijn eerste achtervolger, voor het tweede lijstje van Eric & Inge dat derde staat. Ook de hoofdlijst van Eric & Inge doet goede zaken en schiet omhoog naar plek 5. Dat sommige vrouwen verstand van voetbal hebben is dit WKSPEL al eerder geconstateerd; opnieuw doet deze conclusie opgeld. Dit keer laat Esther Boesten zien wat ze in petto heeft. Als enige deelneem(st)er voorspelde zij zowel Frankrijk als Duitsland als poulewinnaar en Nigeria en Algerije als runner-up. Door deze knappe voorspellingen heeft ze tevens de leiding genomen in de vierde periode.

Jeroen Ummels op herhaling?

Weer een wisseling van de wacht in het HUMCOVEN WKSPEL! Jeroen Ummels is de nieuwe koploper, zoals eerder gememoreerd, de oud-winnaar van het BHM-EKSPEL editie 2008. Om het déjà-vu gevoel verder te versterken hoeven we alleen maar te kijken naar de nummer twee uit het eindklassement van destijds. Dat was Roy Schmets (voor niet-insiders, dat wil zeggen Maurice Schmets onder de naam van zijn toen nog piepjonge zoontje). En wie staat er op dit moment tweede? Juist ja! Hans Scheermeijer volmaakt de huidige top drie, terwijl Harmen Ghijsen en Maarten Schoemaker terugzakken naar respectievelijk plaats vier en vijf. Nieuwe naam in de top tien is Boudewijn Dekker, DGA van onze hoofdsponsor Bijlesnetwerk, hij blijkt buiten een goed ondernemer ook nog voetbalkenner te zijn. Met stip gestegen en leider in de vierde periode is Guido Penders. Guido heeft achtereenvolgens Brazilië, Mexico, Nederland, Chili, Griekenland en Uruguay op de juiste plek voorspeld. Hij zal zich wel nog eens achter de oren krabben dat hij Colombia niet heeft laten doorgaan, maar Japan als verrassing speelde. Guido, was in de eerste twee dagen van dit spel overigens de koploper, maar wie weet dat nog? Dat lijkt al eeuwen geleden!