De ontsnapping van Fortaleza; ‘Holanda’ in extremis langs Mexico

Het Nederlands elftal heeft zich gisterenavond alsnog gekwalificeerd voor de kwartfinale. Het bleek een uiterst zware en moeizame opdracht in de bakoven van Fortaleza, te meer daar Nigel De Jong al na 5 minuten geblesseerd afhaakte. Joker Dirk Kuyt mocht voor de 100e keer het shirt van het Koninkrijk der Nederlanden dragen. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel de bal voor de voeten van Wesley Sneijder, die hem eindelijk goed op de pantoffel nam. Met zijn knal werd de minimale 1-0 achterstand op Mexico rechtgetrokken en voortijdige uitschakeling voorkomen. Daar waar menigeen vervolgens de verlenging als reddingsboei zag, volgde er tegen deze verwachting in, in de vierde minuut van de blessuretijd een uiterst discutabele ‘drie keer is scheepsrecht’-strafschop, gecreëerd door Arjan Robben, de kruisraket van een op dat moment va-banque spelend Oranje. Terecht of niet terecht, invaller Klaas-Jan Huntelaar zag zijn kans in ieder geval schoon om te laten zien dat hij niet voor niets was meegereisd naar Brazilië. Zijn koelbloedig genomen strafschop bleek goed voor een plek voor ‘Holanda’ in de kwartfinale, waar Costa Rica wacht. De ‘exotische’ verrassing van dit WK versloeg namelijk later op de avond Griekenland in de strafschoppenserie.

In de nieuwe stand van het HUMCOVEN WKSPEL gaat Jeroen Ummels nog steeds aan de leiding. Maarten Schoemaker is op de tweede plek zijn eerste achtervolger, voor het tweede lijstje van Eric & Inge dat derde staat. Ook de hoofdlijst van Eric & Inge doet goede zaken en schiet omhoog naar plek 5. Dat sommige vrouwen verstand van voetbal hebben is dit WKSPEL al eerder geconstateerd; opnieuw doet deze conclusie opgeld. Dit keer laat Esther Boesten zien wat ze in petto heeft. Als enige deelneem(st)er voorspelde zij zowel Frankrijk als Duitsland als poulewinnaar en Nigeria en Algerije als runner-up. Door deze knappe voorspellingen heeft ze tevens de leiding genomen in de vierde periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>